Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB beoordeelt 220 campings in Europa als ‘Top camping' in 2023

8 december 2022 Meer dan 1800 campings geïnspecteerd

De lijst met ANWB Top campings voor Nederland en Europa voor 2023 zijn bekend. Deze campings hebben de maximale score van vijf sterren en krijgen daardoor het predicaat ANWB Top camping. Nederlandse campings zijn met 54 Top campings in de categorie groot en middelgroot en 14 Top campings in de categorie klein, opnieuw koploper in Europa.

Bekijk en boek alle ANWB Top campings 

Onafhankelijk campinginspecties

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met 3 sterren of meer krijgen de eretitel ANWB Erkende camping.

Grote en middelgrote campings worden getoond met de traditionele gele sterren. Campings die hier hoog scoren hebben veel faciliteiten van uitstekende kwaliteit. Kleine campings zijn te herkennen aan de groene sterren. Voor deze campings weegt het hebben van heel veel faciliteiten minder mee en vallen er onder andere punten te verdienen met rust en privacy.

Bekijk en boek alle ANWB Top campings 

De campinggidsen Erkende campings 2023 en Kleine campings 2023 zijn vanaf januari en februari in de winkel en via de ANWB webwinkel te verkrijgen.

Ook interessant voor jou: