Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zet deze kampeerbeurzen in je agenda

15 augustus 2022 Praktische informatie, tips en tickets

Kamperen is populairder dan ooit. Veel liefhebbers bezoeken dan ook een kampeerbeurs om originele vakantiebestemmingen te ontdekken en de laatste trends en ontwikkelingen op kampeergebied te zien. Ook wanneer je op zoek bent naar een nieuw kampeermiddel, is een kampeerbeurs een aanrader om je te oriënteren en je goed te laten informeren. We geven je vier interessante beurzen in Nederland en Duitsland.

1. Caravan Salon Messe Düsseldorf (Duitsland)

Van 26 augustus tot en met 4 september

Caravan Salon Messe Düsseldorf wordt door kenners ook wel ‘s werelds meest toonaangevende beurs genoemd voor campers, caravans en kampeerrecreatie. Dit jaar vindt het evenement voor de 61ste keer plaats met 600 exposanten en een vloeroppervlak van meer dan 250.000 vierkante meter verspreid over 16 hallen! Bezoekers kunnen zich verheugen op een grote keuze aan merken, modellen en accessoires. Maar natuurlijk ook zeker de laatste snufjes, trends en ontwikkelingen op het gebied van kampeermiddelen en -recreatie. In de dertien hallen en op het buitenterrein vind je een enorme keuze aan caravans, campers, kampeerbusjes, voertuigtechniek, componenten, uitbouwdelen, tenten, mobiele woningen, caravaning-, campingtoebehoren en equipment, reisbestemmingen, natuurregio’s, camping- en staplaatsen. En ook aan outdoorkleding en -uitrusting geen gebrek. 

Tip: Bij Messe Düsseldorf kun je met je camper overnachten op de camperplaatsen bij het zogenaamde Caravan Center op parkeerplaats P1. Op dit terrein - direct bij de beurs - zijn 3500 staplaatsen, waarvan 800 met stroom. Het is een evenement waar camperbezitters uit heel Europa samenkomen.

NB: Controleer welke maatregelen er Duitsland nodig zijn i.v.m. corona. 

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 26 augustus t/m zondag 4 september 2022
Locatie: Düsseldorf Exhibition Center, Messeplatz in Düsseldorf
Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. 
Entreeprijs: Volwassenen: € 18 (in weekend), € 16 (doordeweeks).
Website en tickets: www.caravan-salon.com

2. Dordt Open

Van 3 tot en met 11 september

Een voor publiek toegankelijke caravanshow met de nieuwste modellen van Hobby en Fendt. Toegang en parkeren is gratis. Op zaterdag 10 september wordt hier tevens de gelukkige winnaar van de ANWB caravan winactie bekend gemaakt.

Praktische informatie

Wanneer: Zaterdag 3 t/m zondag 11 september 2022
Locatie: Pieter Zeemanweg 170, Dordrecht
Openingstijden: Dagelijks van 11.00 tot 17.00
Entreeprijs: Gratis (+ voldoende gratis parkeergelegenheid)
Website: www.dordrechtopen.nl/

3. Camperbeurs Hardenberg

Van 23 tot en met 25 september 

Dit is de grootste camperbeurs van Noord-Oost Nederland. Camperbeurs Hardenberg heeft in de zes hallen niet alleen een divers aanbod van nieuwe campers, maar ook van gebruikte. Je vindt hier veel verschillende modellen van topmerken, en er is aandacht voor camperaccessoires en technische snufjes. Er zijn maar liefst 75 exposanten en een fietsparcours om elektrische fietsen te testen. Of volg een camperrijles!

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 23 september t/m zondag 25 september 2022
Locatie: Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2 in Hardenberg
Openingstijden: dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Entreeprijs: Volwassenen: € 9 (online) of € 10 aan de kassa / Kinderen 5 t/m 12 jaar: € 5 / Kinderen tot 5 jaar: gratis
Website & tickets: www.camper-beurs.nl

4. Kampeer en Caravan Jaarbeurs, Utrecht

Van 5 tot en met 9 oktober

De beurshallen van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) zitten tjokvol kampeerinnovatie en -inspiratie. Bekijk de nieuwste caravans, campers en vouwwagens en test de uitgebreide collectie (familie)tenten. Struin langs de slimste kampeersnufjes en praktische kampeergadgets of volg een informatieve clinic of workshop in het Kampeertheater. Op de KCJ in Utrecht krijg je volop inspiratie voor je eerstvolgende kampeerreis.

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 5 oktober t/m zondag 9 oktober 2022
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 in Utrecht
Openingstijden: dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Entreeprijs ANWB-leden: woe|do|vrij Volwassenen: € 12,50 / za|zo Volwassenen: € 13,50 / Kinderen van 13 t/m 17 jaar: € 6,00 / Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Website: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl 

Bestel tickets met korting 

Ook interessant voor jou: