Sportzomer op de camping: zo kijk je alle wedstrijden

Deze zomer valt er heel wat te beleven op sportgebied: het EK, de Olympische Spelen in Tokio en de Tour de France. Je zou er bijna voor thuis blijven. Gelukkig hoef je op de camping geen seconde te missen van deze sportzomer, want met wat kleine hulpmiddelen kijk je vanuit je luie kampeerstoel live alle sportwedstrijden. We vertellen je hoe makkelijk het is om alles te volgen, en hoe je de oranjesfeer erin brengt.

Volg het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen op de voet

Uiteraard zijn alle grote toernooien te zien via de NOS. Het EK trapt af op vrijdag 11 juni. In de avonden wordt er nagepraat in het programma Studio Europa met een team van analisten. Liefhebbers van wielrennen zappen vanaf zaterdag 26 juni naar de Tour de France, met dagelijks De Avondetappe. Uiteraard doet de NOS ook verslag van de Olympische Spelen in Tokio die op vrijdag 23 juli starten. Het praatprogramma Studio Tokio wordt uitgezonden vanuit de Olympic Experience op het strand van Scheveningen. Daarnaast besteden ze deze zomer natuurlijk ook aandacht het grandslamtoernooi van Wimbledon en de TT van Assen. De NOS belooft een zomer met 420 uur aan live actie, dus dat wordt kamperen met genoeg sportvermaak. 

De spannendste sportmomenten op je eigen scherm

Gelukkig hoef je tijdens je vakantie niet meer op zoek te gaan naar een café in het dichtstbijzijnde dorp, in de hoop dat ze daar de wedstrijd op televisie laten zien. Vandaag de dag kun je onze Nederlandse helden gewoon toejuichen van onder je eigen luifel. Laat je televisie maar thuis, want kijken op je laptop, telefoon, iPad of scherm met beamer kan natuurlijk ook. Hier heb je wel signaal voor nodig, via wifi, mobiel internet, de ether of de satelliet. 

Via wifi en mobiel internet

Veel campings hebben gratis wifi. Maar als iedereen daar gebruik van maakt, levert dat soms wel trage of haperende beelden op. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil tijdens een beslissende goal. Mobiel internet is ook een optie. Je hebt dan minimaal 4G nodig en houd er rekening mee dat het je klauwen met geld kan kosten wanneer je bundel op is en je dure MB’s moet bijkopen. Dit geldt helaas ook bij de ‘unlimited’-abonnementen, want sommige providers schroeven de snelheid fors omlaag na een aantal buitenlandse GB’s. Let in het buitenland dus goed op je datagebruik. Reken voor een uurtje tv kijken in HD-kwaliteit op 1 GB per uur. Een EK wedstrijd inclusief nabeschouwing kost je dus al snel 2 tot 3 GB.

Via satelliet

Steeds vaker nemen kampeerders een satellietontvanger mee. Je bent dan niet afhankelijk van de vaak gebrekkige wifi op de camping of van dure data-abonnementen op je telefoon. Via satelliet is nog steeds de beste optie om in het buitenland probleemloos tv te kijken, al worden de alternatieven steeds beter. Voor Nederlandse zenders heb je dan wel een abonnement bij bijvoorbeeld Canal Digitaal nodig. Het ‘Op Vakantie Flex 6’ pakket is het meest gekozen. Daarmee heb je toegang tot de Nederlandse publieke en commerciële zenders, maar ook tot ESPN. 

Nu tijdelijk voor ANWB-leden de eerste maand gratis. Kijk voor meer informatie met de code ANWBQMGJ op Canal Digitaal, zodat je ook op de camping niets hoeft te missen van je favoriete sportwedstrijden. 

Breng de oranje sfeer erin

Sport kijken wordt nog leuker als je in de oranje sfeer zit. Maar samen het EK kijken op een groot scherm in de kroeg? Vergeet het (voorlopig) maar.  Er zit dus niets anders op dan zelf die sfeer bij je tent of caravan te creëren. Neem van huis oranje vlaggen mee en hang ze op tussen de bomen en je (voor)tent. Stop eventueel ook een oud laken en verf in de kleuren rood, wit en blauw in je reistas, om op de camping een spandoek te maken. Oranje kussens, knuffels (die je nu bij de supermarkt kunt kopen) en ballonnen maken het feest helemaal af. De tafel fleur je op met oranje drinkbekers en snacks versier je met prikkers met de Nederlandse vlag. Hup Holland Hup!

Beleef de Tour de France van wel heel dichtbij 
Ga je deze zomer op vakantie naar Frankrijk, en wil je de wielrenners tijdens de Tour de France aanmoedigen? We hebben alle etappes overzichtelijk op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je wanneer moet zijn. Helaas weten we nu nog niet welke coronamaatregelen worden gehanteerd tijdens de Tour de France. Check die dus goed voordat je erheen gaat.