De drie leukste kampeerbeurzen van 2021

Kamperen is populairder dan ooit. Veel liefhebbers bezoeken dan ook een kampeerbeurs om originele vakantiebestemmingen te ontdekken en de laatste trends en ontwikkelingen op kampeergebied te zien. Ook wanneer je op zoek bent naar een nieuw kampeermiddel, is een kampeerbeurs een aanrader om je te oriënteren en je goed te laten informeren. We geven je drie interessante beurzen in Nederland en Duitsland.

1. Caravan Salon Messe Düsseldorf 2021 (Duitsland)

Van 27 augustus tot en met 5 september

Caravan Salon Messe Düsseldorf wordt door kenners ook wel ‘s werelds meest toonaangevende beurs genoemd voor campers, caravans en kampeerrecreatie. Dit jaar vindt het evenement voor de 60ste keer plaats met 560 exposanten en een vloeroppervlak van meer dan 70.000 vierkante meter. Bezoekers kunnen zich verheugen op een grote keuze aan merken, modellen en accessoires. Maar natuurlijk ook zeker de laatste snufjes, trends en ontwikkelingen op het gebied van kampeermiddelen en -recreatie. In de dertien hallen en op het buitenterrein vind je een enorme keuze aan caravans, campers, kampeerbusjes, voertuigtechniek, componenten, uitbouwdelen, tenten, mobiele woningen, caravaning-, campingtoebehoren en equipment, reisbestemmingen, natuurregio’s, camping- en staplaatsen. En ook aan outdoorkleding en -uitrusting geen gebrek. 

Tip: Bij Messe Düsseldorf kun je met je camper overnachten op de camperplaatsen bij het zogenaamde Caravan Center op parkeerplaats P1. Op dit terrein - direct bij de beurs - zijn 3500 staplaatsen, waarvan 800 met stroom. Het is een evenement waar camperbezitters uit heel Europa samenkomen.

NB: Alleen bezoekers die een bewijs kunnen tonen dat zij zijn gevaccineerd, een negatieve PCR-test hebben of zijn hersteld van corona, mogen het beursterrein binnenkomen.

Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 27 augustus t/m zondag 5 september 2021
Locatie: Düsseldorf Exhibition Center, Messeplatz in Düsseldorf
Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Let op! De 27e is alleen voor vakbezoekers.
Entreeprijs: volwassenen: € 15,- / studenten en senioren (65+): € 11,- / kinderen van 6 tot 12 jaar: € 5,-
Website en tickets: www.caravan-salon.com
 

2. Camperbeurs Hardenberg 2021

Van 24 tot en met 26 september 

Dit is de grootste camperbeurs van Noord-Oost Nederland. Camperbeurs Hardenberg heeft in de meerdere hallen niet alleen een divers aanbod van nieuwe campers, maar ook van gebruikte. Je vindt hier veel verschillende modellen van topmerken, en er is aandacht voor camperaccessoires en technische snufjes. 
 
Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 24 september t/m zondag 26 september 2021
Locatie: Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2 in Hardenberg
Openingstijden: dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Entreeprijs: volwassenen: € 8,- (online) / kinderen 5 t/m 12 jaar: € 4,50 (online) / kinderen tot 5 jaar: gratis
Website & tickets: www.camper-beurs.nl

3. Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021

Van 6 tot en met 10 oktober

De zes beurshallen van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) zitten tjokvol kampeerinnovatie en -inspiratie. Bekijk de nieuwste caravans, campers en vouwwagens en test de uitgebreide collectie (familie)tenten. Struin langs de slimste kampeersnufjes en praktische kampeergadgets of volg een informatieve clinic of workshop in het Kampeertheater. Op de KCJ in Utrecht krijg je volop inspiratie voor je eerstvolgende kampeerreis.

Koop tickets

Praktische informatie
Wanneer: woensdag 6 oktober t/m zondag 10 oktober 2021
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 in Utrecht
Openingstijden: dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Entreeprijs kassa: € 14,- / kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang
Website: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl 

Ook interessant: