Nederland opnieuw koploper in lijst ANWB Top camping 2022

204 campings in Nederland en Europa ontvangen maximale score in 2022

De ANWB heeft vandaag de lijst met Nederlandse en Europese campingsterren voor 2022 bekendgemaakt. Maar liefst 141 campings in Europa en 63 campings in Nederland hebben de maximale score van vijf sterren gekregen en daarmee is Nederland opnieuw koploper. In de lijst staan 56 grote en middelgrote topcampings. Zij mogen de titel ANWB Top camping 2022 voeren.

Bekijk alle ANWB Top campings

Nieuw: groene sterren voor kleine campings

De ANWB introduceert dit jaar groene sterren voor de kleine campings. Een sterrenclassificatie voor de kleine campings. Binnen deze categorie krijgen zeven Nederlandse campings de maximale score van vijf sterren. Zij ontvangen het predicaat ANWB Top Kleine camping 2022. In deze nieuwe categorie wegen faciliteiten die nauwelijks aanwezig zijn op kleine campings niet meer mee en krijgen rust en privacy juist wel punten. Zo ontstaat een beoordeling die meer recht doet aan de sfeer op een kleine camping.

Camping Vorrelveen (Beilen), De Nesse (Limmen), De Bocht (Oirschot), Lentemaheerd (Uithuizermeeden), Noorderloo (Vriescheloo) , Boogaard (Zoutelande) en Hofstede Elzenoord (Vrouwenpolder) zijn de Top Kleine campings voor 2022 in Nederland.

Grote en middelgrote campings zijn al jaren te herkennen aan de traditionele gele sterren. Deze topcampings scoren hoog door veel faciliteiten van uitstekende kwaliteit. Nieuwkomers binnen deze categorie zijn camping Wedderbergen (Wedde), familiecamping De Belten (Rheeze), vakantiepark Eiland van Maurik (Maurik), Ardoer camping & villapark De Paardekeerk (Kortgene).

Onafhankelijke inspecties

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings kunnen maximaal vijf sterren ontvangen. De ANWB campinginspecteurs beoordelen het sanitair, terrein, zwemmen, recreatie, eten en drinken. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. Campings met drie sterren of meer mogen zichzelf ANWB Erkende camping of ANWB Erkende Kleine camping noemen. 

De geïnspecteerde ANWB-campings zijn te vinden op www.anwbcamping.nl. Ook zijn de campinggidsen Erkende campings 2022 en Kleine campings 2022 vanaf respectievelijk januari en februari in de winkel en via anwb.nl te krijgen.

Ook interessant

Jaarlijks wordt de ANWB publieksverkiezing Camping van het Jaar gehouden. Voor 2022 zijn er 24 campings genomineerd die 'strijden' voor de felbegeerde titel Camping van het Jaar. Kijk je mee of jouw keuze in een van de vier categorieën staat? Op 12 januari gaat de kogel door de kerk en mogen we acht van de 24 genomineerde campings feliciteren met de felbegeerde titel Camping van het Jaar. Het nieuws over de winnaars -en meer fijne vakantieinformatie, komt vanzelf naar je toe als je je inschrijft voor de nieuwsbrief.