ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2021

De jury is eruit, de meest vernieuwende camper en caravan van komend modelseizoen zijn gekozen. De Eura Mobil Activa One 650 HS mag zich ANWB Camper van het Jaar 2021 noemen, de titel ANWB Caravan van het Jaar 2021 gaat naar de Adria Adora.

Bekijk de winnaars van dit jaar:

ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2023

Camper van het Jaar 2021: Eura Mobil - Activa One - 650 HS

Prijs vanaf € 72.950

De Eura Mobil is een goed doordachte alkoofcamper op een lengte van slechts zeseneenhalve meter. Hoewel het interieurconcept al van andere merken bekend is, valt de Activa One op door zijn prijs. Rijbewijs B voldoet en dat maakt hem bereikbaar voor een groot publiek.

Veel ruimte en goede isolatie

De degelijke bouwwijze uit duurdere camperseries is in dit model onveranderd toegepast. De afwerking van de volledig verlijmde, houtvrije opbouw maakt indruk. Eura Mobil voorziet zijn campers met een dubbele bodem met extra bergruimte en plek voor de technische installaties. Samen met een schuifdeur die de cabine scheidt van de goed geïsoleerde opbouw, maakt dit de camper ook geschikt voor winterkamperen. In de alkoof bevinden zich eenpersoonsbedden in de lengterichting, die via stevige traptreden bereikbaar zijn. Een comfortabele rondzit achterin biedt volop zitplek, waarbij het ruimtelijk effect en de rondom geplaatste en geïsoleerde vensters het verblijf onder alle weersomstandigheden veraangenamen.

Caravan van het Jaar 2020: Adria Adora

Prijs vanaf € 23.995

Adria’s Adora-serie is al jaren een verkoopsucces. Een nieuwe generatie dient zich aan in modeljaar 2021: de caravan is vanbuiten en vanbinnen gemoderniseerd, deels geïnspireerd op ideeën in Adria’s vorig jaar geïntroduceerde Astella. De nieuwe Adora is verkrijgbaar in elf indelingen.

Ruimtelijk interieur, stijlvolle keuken en geoptimaliseerde badkamer

Aerodynamische details zoals de futuristisch ogende voorspoilers en de geïntegreerde handgrepen en bumper achter, zijn gunstig voor de windafwikkeling. Dat komt de rijeigenschappen ten goede. Bijzonder is het glasoppervlak aan de voorzijde dat tot ver op het dak is doorgetrokken. Alle modellen zijn voorzien van een elegant en ruimtelijke interieur. De keuken onderscheidt zich als een zelfstandig element door een eigen kleurstelling en ontwerp. Praktisch: aan een rondom bevestigde aluminium strip kun je op overal bijbehorende bakjes en legplankjes vastmaken. Wat verder opvalt zijn de verbeterde bergruimtes met handige lades en de geoptimaliseerde badkamer met sfeerverlichting, verwarming, ergonomisch toilet en opklapbare wastafel.

Jury

De onderscheiding Caravan van het Jaar wordt sinds 1996 uitgereikt en de Camper van het Jaar sinds 2008. Het is een jaarlijkse onderscheiding voor de meest vernieuwende caravan (per serie) en camper (per model) op initiatief van ANWB kamperen en de Kampeer en Caravan Kampioen. Een vakjury, bestaande uit journalisten, wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen zoals influencers, fervente kampeerders en/of lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen. De jury beoordeelt op onder meer innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

Ook interessant:

Andere leden bekeken ook