Winnaars bekend: De Camper en Caravan van het Jaar 2020

Dit jaar gaat de titel ANWB Camper van het Jaar naar de Bürstner Lyseo M Harmony Line 660. De ANWB Caravan van het Jaar is de Dethleffs Nomad 490 BLF. Deze jaarlijkse onderscheidingen voor de meest vernieuwende camper en caravan zijn door ANWB Kamperen uitgereikt op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht (9-13 oktober 2019). 

Camper van het Jaar 2020 

Bürstner Lyseo M Harmony Line 660

Prijs vanaf € 83.350

De jury: “Studie en praktijk hebben elkaar gevonden in de Bürstner Lyseo M Harmony Line. Het interieur straalt een en al relaxen uit, mede door de luxe en complete uitrusting. Naast het Frans bed bevindt zich een grote toiletruimte die je, door het omklappen van de spiegelwand, omtovert tot een riante, afgescheiden douche. Voorin is flinke stahoogte beschikbaar. Extra waardering krijgt het meubelelement bij de ingang met onder meer een centraal bedieningspaneel, tv-plek, magnetische glazenhouders, flessenhouder en bergruimte. Autoliefhebbers zullen kicken op de nieuwe 105 kW (143 pk) Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving en een reeks standaard veiligheidsvoorzieningen. Met 450 kg aan laadvermogen kun je deze zeven meter lange camper rustig voorzien van allerlei extra’s zonder het maximaal toegestane gewicht te overschrijden.”

Caravan van het Jaar 2020

Dethleffs Nomad 490 BLF

Prijs vanaf € 26.790

De jury: “Dethleffs brengt de succesvolle Nomad-serie op een hoger plan met moderne en sfeervolle indelingen. Het ontwerp toont lef: traditioneel donker houtdecor is vervangen door een modern en licht interieur. Vooral de Nomad 490 BLF met Frans bed wordt door de jury zeer gewaardeerd. Top koks zullen jaloers zijn op de ruime keuken die bijzonder goed is geoutilleerd met een grote koelkast en veel werk- en bergruimte. Keuken en zitgroep baden in licht dat via voorraam, dakvenster en dakluik binnenvalt. Let vooral ook op het plafondpaneel dat één geheel vormt met dakvenster en dakluik en dat is voorzien van indirecte sfeerverlichting. Een lage kast naast de deur zorgt voor nog meer ruimtelijk effect. Het exterieur voldoet met een design achterbumper met ledverlichting, een standaard serviceluik en een hagelbeschermend dak aan hedendaagse eisen.”

Jury

De onderscheiding Caravan van het Jaar wordt sinds 1996 uitgereikt en de Camper van het Jaar sinds 2008. Het is een jaarlijkse onderscheiding voor de meest vernieuwende caravan (per serie) en camper (per model) op initiatief van ANWB kamperen en de Kampeer en Caravan Kampioen. Een vakjury, bestaande uit journalisten, wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen zoals influencers, fervente kampeerders en/of lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen. De jury beoordeelt op onder meer innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.
 

Andere leden bekeken ook