Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is glamping?

Kamperen niets voor jou? Misschien is glamping dat wel! Met glamping zeg je vaarwel tegen ruzie maken met je partner als jullie een tent opzetten en de angst dat je luchtbed halverwege de nacht lek raakt. Glampen geeft je de mogelijkheid om te genieten van het buitenleven zonder in te leveren op het comfort van thuis. Glampings zijn vaak uitgerust met luxe voorzieningen. Je slaapt in een fijn bed, je hebt de mogelijkheid om bourgondisch te koken in de complete (buiten)keuken en je hebt vaak eigen sanitair tot je beschikking.

Op deze pagina

Wat betekent glamping?
Waar vind ik glampings?
Welke type glampings zijn er?
Voor wie is glamping?

Wat betekent glamping?

Glamping is een samenstelling van de woorden glamour en camping. Deze vorm van kamperen biedt je de mogelijkheid om vakantie te vieren in de natuur met een gevoel van luxe.

Waar vind ik glampings?

Deze vorm van vakantie wordt steeds populairder en dat zorgt ervoor dat er steeds meer unieke verblijven bijkomen. Niet alleen de typen accommodaties zijn eigentijds. Ook de locaties zou je bijzonder kunnen noemen. Een plekje in de middle of nowhere in Nederland, aan de Franse kust en nabij de wijngaarden in Italië.

Type glampings

Er zijn twee soorten glampings, namelijk de ingerichte tenten en de luxe huuraccommodaties. Een ingerichte safaritent, tipitent, yurt of lodge geeft je de gelegenheid om de natuurgeluiden van je bestemming te ervaren. En een pipowagen geeft je de optie om te slapen in een unieke accommodatie.

Voor wie is glamping?

Glamping is er voor iedereen die ervan houdt om tijd door te brengen in de buitenlucht, zonder back to basic te hoeven gaan. Het sjouwen met tenten, slaapzakken en keukengerei is niet nodig, want met glamping is alles op je bestemming van A tot Z geregeld. Een ontspannen vakantie voor onder andere families met kinderen, mensen met een hond en stellen.

ANWB glamping selectie

Camping van het Jaar 2024

Boek luxe huuraccommodaties in Nederland en Europa

Camping van het Jaar 2024