Naar artikel

Kindercampings in Duitsland

De 4 leukste kindercampings in Duitsland

Bij onze oosterburen is het heerlijk kamperen voor gezinnen met kinderen. De ruimte, de bergen en de verse groene weiden hebben een grote aantrekkingskracht op alle leeftijden. Dit zijn de 4 állerleukste kindercampings.

1. Uhlenköper-Camp Uelzen: avontuurlijk eco-kamperen

ANWB-erkende charmecamping 2023

Eco-kamperen op zijn best: een natuurzwembad dat door planten gezuiverd wordt, eco-elektriciteit, bio-snacks en een recycle-station. Aan de rand van de Hanzestad Uelzen wordt niet alleen aan de kampeerder, maar ook aan de natuur gedacht. Geniet er samen van avontuurlijke kanotochten, prachtige GPS-wandelingen en fietstochten op de e-bike. Ook het overnachten is een belevenis: in een tipi, houten vat, yurt en wat dacht je van een nachtje in een outdoor-bed?


2. Camping Park Weiherhof: rust en ruimte aan een helder meer

ANWB-erkende camping 2023

Bekroonde camping in het bosrijke laaggebergte van Westerwald, tussen Keulen en Frankfurt. 's Avonds komt jong en oud bij elkaar om verhalen te delen rond het kampvuur. Kom je voor je rust? Haal een fijn boek bij de campingbibliotheek en nestel je aan het uitgestrekte meer. De kinderen gaan ondertussen lekker knutselen of een speurtocht doen. Ook aan avonturiers is gedacht: ontdek de omgeving te paard, raftend, skydivend of vanonder je parachute. Viel Spaß!


3. Campingplatz Kleinenzhof: stoere 5-sterrencomfortcamping

Top camping 2023

Gelegen het populaire Zwarte Woud, aan rivier(tje) de Kleine Enz. Zoek je een camping met slaapcomfort? Kleinenzhof biedt ook vakantiewoningen en royale hotelkamers. De kinderen zijn toch de hele dag buiten: bij de zwembaden, de kinderboerderij of in een van de speeltuintjes. Totdat ze de vlotten ontdekken die in het beekje liggen! Tieners kunnen er luchtbuksschieten, naar een grillfeest of fakkeltocht.


4. Camping Romantische Straße: kleinschalige plattelandscamping

ANWB-erkende camping 2020

De 385 kilometer lange Romantische Strasse is een van de populairste toeristische routes in Duitsland. Deze camping ligt langs de route. Kinderen hoeven zich geen minuut te vervelen hier in de mooie Tauber-vallei: er is een minigolf, een zwemmeer, een waterspeelplaats en een vismeertje. Ook Bello kan mee naar de camping en een frisse duik nemen in het meer: een deel ervan is bestemd voor honden.

Ook interessant?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.