Kindercampings in Duitsland

De leukste kindercampings in Duitsland

Bij onze oosterburen is het heerlijk kamperen met kinderen. De ruimte, de bergen en de verse groene weiden hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. 

1. Camping Schwarzwaldhorn 

Het terrein ligt tegen de berghelling van het Simonswald aan. De standplaatsen hebben allen een weids uitzicht en liggen op terrassen onder oude hoogstamfruitbomen. Lekker koel dus! Is het nog niet zo warm? Geen nood, het gratis te bezoeken openluchtbad naast het terrein is verwarmd, dus kinderen kunnen al vroeg in het seizoen een goede plons maken. Het dorp ligt op loopafstand, maar wil je verder het Zwarte Woud in, dan kan je gebruik maken van de gratis openbaar vervoerkaart.  

Bekijk kindercamping

2. Camping Romantische Straße 

Kinderen hoeven zich hier minuut te vervelen. Er is een midgetgolf, een zwemmeer en een waterspeelplaats. Op de camping ligt een midgetgolf, ernaast een zwemmeer met een waterspeelplaats. Het meer met ligweide is via een deur in de dam te bereiken. Leuk: een deel van het meer is bestemd voor honden. Kan Bello ook een frisse duik maken! Bij het meer zijn genoeg douches, toiletten en afvalbakken. Na het zwemmen is het heerlijk snacken bij de snackbar.

Bekijk kindercamping

3. Uhlenköper-Camp 

Een speeltuin, een kinderboerderij en op 5 kilometer begeleide kanotochten. Genoeg ingrediënten om er een geweldige vakantie voor kinderen van te maken. De wat ouderen kunnen ook GPS-wandelingen en fietstochten maken. De deels vlakke en deels licht hellende camping is op gras met oude bomen en struiken. Over het terrein loopt een schattig beekje. Handig: Voor fiets- en tentkampeerders zijn er aparte velden.

Bekijk kindercamping

4. Campingpark Havelberge

Op de camping is een speeltuin en een sportterrein. In de directe omgeving kun je zwemmen in het meer. Verder is er een kanocentrum, een klimparcours en worden vanaf het kampeerterrein veel wandel- en fietstochten georganiseerd. Ook is het toegestaan om vanaf de camping te windsurfen. Je ziet, Camping- und Ferienpark Havelberge biedt een gevarieerd programma aan, waar je je vooral als actieve vakantieganger in zult kunnen vinden.

Bekijk kindercamping

5. Campingplatz Am Hohen Hagen

Op Campingplatz Am hohen Hagen is werkelijk overal aan gedacht. De twee zwembaden op de camping zijn niet standaard te noemen. Met glijbanen en whirlpools wordt dit zwemfestijn voor iedereen een groot feest. Uitgeput van het spelen en zwemmen kun je terecht bij de kiosks aan het zwembad om een hapje en een drankje te halen.

Voor de kinderen is er een kidsclub. Tieners kunnen in de avond genieten van de disco op het terrein. Er worden spannende nachtwandelingen en filmavonden georganiseerd. Zelf koken is tijdens deze vakantie niet nodig. De camping beschikt over een restaurant dat kwalitatief goed eten verzorgt.

Bekijk kindercamping

6. Camping Park Weiherhof

Kinderen kunnen iedere dag deelnemen aan de activiteiten van het animatieteam. Ze gaan knutselen of een speurtocht doen. Ook zijn er een binnen- en buitenspeeltuin waar ze zich kunnen vermaken. ’s Avonds komen jong en oud bij elkaar voor het kampvuur op het kampeerterrein. De ideale gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en vakantieverhalen te delen. Camping Park Weiherhof heeft verder een bibliotheek, bioscoop, snackbar en een restaurant.

Bekijk kindercamping

7. Campingplatz Kleinenzhof

De lijst met voorzieningen liegt er niet om: binnen- en buitenzwembad, kinderboerderij, diverse speeltuintjes, overdekte sporthal met fitness en voldoende ruimte voor voetbal en basketbal. Je kunt meedoen met kaarsenmaken, luchtbuksschieten, knutselen maar ook naar een grillfeest of een fakkeltocht. Je wordt in de watten gelegd tijdens de afwas: de vaat gaat gratis in de vaatwasser. Het sanitair ziet er prachtig uit, altijd schoon en goed verzorgd.

Bekijk kindercamping

8. Camping-Freizeitzentrum Sägmühle

Bekijk kindercamping

9. Rohloff Ferienpark Buschhof

Vakantiepark Buschhof ligt in een bosachtige omgeving, direct aan het natuurpark Weserbergland met uitzicht op het Teutoburgerbos. Er zijn een restaurant, een sauna en een dierenweide. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen en langlaufen. De camping heeft een zwemvijver.

Bekijk kindercamping

 

Meer kindercampings

Kindercampings Nederland
Kindercampings Frankrijk
Kindercampings Italië
Kindercampings Spanje
Kindercampings Denemarken