6x de mooiste kampeerreizen in Scandinavië

Scandinavië lonkt met rust en uitgestrekte natuur. Perfect om te kamperen. Dit zijn de mooiste kampeerreizen die je met je tent, camper, caravan of fiets kan maken.

1. Het serene, verstilde Noorwegen en Zweden

Fabelachtige fjorden en meren, ruisende wouden en een vriendelijke bevolking: Scandinavië is een lustoord voor de kampeerder die van fenomenale natuur en sfeervolle steden houdt. Deze dunbevolkte landen bieden vele bezienswaardigheden, naast deze alom aanwezige, vaak spectaculaire natuur. Ook de voorliefde voor koffie (fika) met iets lekkers, liefst zelfgebakken, is een stukje cultuur dat je hier niet mag missen.

Bekijk de 32-daagse kampeerrondreis door Zweden en Noorwegen

2. Een rondreis door de Noorse Fjorden

Misschien wel het mooiste land ter wereld: Noorwegen, met zijn bloedstollend mooie fjorden. Diepe wateren, steile rotswanden en weggetjes die langs de randen kronkelen, naar het volgende adembenemende uitzicht. Daarvoor hoef je niet speciaal op pad. Op weg naar de volgende camping ontvouwt het Noorse landschap zich spectaculair na iedere bocht. Of je maakt een boottochtje, zodat je alle tijd hebt om om je heen te kijken. Een land als een grote natuurfilm. Maar dan live.
Bekijk de 29-daagse kampeerreis door de Noorse Fjorden

3. Droomvakantie IJsland

De laatste wildernis van Europa, midden in de Atlantische Oceaan. Die wil je ontdekken met je eigen caravan maar met tent of camper kan ook. Een droomreis, maar hoe? Met de veerboot! De Smyril Line vaart vanuit Denemarken via de Færøer eilanden naar IJsland. Daar kun je dan avonturieren langs borrelend en bruisend IJsland. Letterlijk. Natuurlijk is Reykjavik een bruisende stad. Maar onderschat het binnenland niet. Gletsjers, lavavelden, vulkaankraters, spuitende geisers, watervallen en dampende heetwaterbronnen. IJsland is hot!

Bekijk de 40-daagse kampeerreis door IJsland

4. Kampeer rond de Oostzee

Een rondje om de Oostzee is een topbestemming voor wie buiten de gebaande paden op ontdekking wil. In een grote kampeerzwerftocht pak je Zweden, Finland, Letland, Estland, Litouwen en Denemarken in één keer mee. Scandinavië en de Baltische Staten vullen elkaar prachtig aan. Stockholm, Helsinki, Tallinn, Riga... ze zijn allemaal zo ánders. Je reist van hip naar historisch, van rotskust naar zandstrand en van vissersplaatsje naar wereldhaven.  

Bekijk de 34-daagse kampeerreis rond de Oostzee

5. Denemarken:  Op de fiets

Op de fiets ontdek je Denemarken met ál je zintuigen. Fiets langs de schier eindeloze stranden van de Noordzeekust en door de hippe stad Kopenhagen. Ontspannen gaat vanzelf in dit relaxte, maar wel iets glooiende land. Fit en zin in een uitdaging? Dan kun je hier ook zonder e-bike goed fietsen. Tip: onderzoek de Deense koffiecultuur met traditionele baksels, om energie op te doen voor de volgende fietstocht. Mmmm! 

Bekijk de 23-daagse fietskampeerreis door Denemarken

6. Reis naar de Noordkaap

De ultieme roadtrip in Europa: op eigen houtje helemaal naar het noordelijkste puntje van Europa. Je reist door de ruige natuur van Noorwegen, Zweden en Finland. Onderweg heb je kans op rendieren, elanden, dolfijnen en walvissen. Heel bijzonder: een ontmoeting met herdersvolk de Samen. Fijn: de noordelijke zomerdag duurt wel 24 uur. Ideaal als je veel wilt zien & doen. Het absolute hoog(s)tepunt is wel de midzomernachtzon op de Noordkaap. Onvergetelijk. 

Bekijk onze 60-daagse grand tour door Scandinavië

Enthousiast geworden? Bekijk ook eens deze tips:

Andere leden bekeken ook