Naar artikel

Fruitportroute

Nederland, Zuid-Holland, Rotterdam

  Deze fietsroute verkent vijf Rotterdamse Stadshavens. De Vierhavens – Keilehaven, Koushaven, IJselhaven en Lekhaven – werden samen met de Merwehaven gebruikt voor de overslag van fruit en sappen. Het gebied werd daarom ook wel Fruitport genoemd. Tegenwoordig is het onder de naam M4H een broedplaats voor creativiteit en innovatie. Verwacht op deze fietsroute geen indrukwekkende havengezichten, maar ontdek een gebied vol verrassende oude en nieuwe bedrijvigheid, kunstwerken en moderne architectuur.

  Tip: de Waterbus op het startpunt van deze route biedt fietslustigen de mogelijkheid de fietstocht uit te breiden met de Waahaven-Heijplaatroute.

  De leukste fietsarrangementen 

  Heb je zin om een weekend erop uit te trekken met de fiets? We brengen de mooiste fietsroutes en de fijnste hotels bij elkaar.

  Tot25%korting
  Wegenwacht Fiets 

  Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

  Gastvrij Punten in Nederland 

  ANWB Gastvrij Plus punten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt.

  Shop nu
  Fietsnavigatie 

  Ontdek onze gebruiksvriendelijke fietsnavigatieystemen en maak nog meer fietstochten!