Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Terugroepactie e-bikes van Kettler en Hercules

11 september 2020

Een gezamenlijke e-biketest van de ANWB en Duitse zustervereniging ADAC, waarbij urban e-bikes zijn getest, heeft uitgewezen dat de voorvork kan afbreken bij enkele modellen van het merk Kettler en één model van het zustermerk Hercules.

Tijdens een eerste test gebeurde dit tijdens het afstellen van een testfiets. Uit nader onderzoek bleek dat de kans op het afbreken van de voorvork bestaat bij de volgende modellen:

  • Kettler 2° E Comp
  • Kettler 2° E Beltdrive
  • Kettler 2° E Street Beltdrive
  • Kettler 2° E Comp Street
  • Hercules Tessano F8 Lite

Vervanging van de voorvork

Wanneer de voorvork afbreekt tijdens het fietsen kan dit zeer gevaarlijk zijn. In Duitsland zijn de merken Kettler en zusterbedrijf Hercules inmiddels begonnen met een terugroepactie voor bovenstaande modellen van modeljaar 2018 of nieuwer

Een Kettler e-bike in het buitenland gekocht?

Neem contact op met Kettler Nederland om de voorvork gratis te laten vervangen. Ook wanneer de fiets in het buitenland is gekocht, bijv. in Duitsland. Maak in de tussentijd geen gebruik van je fiets. Weet je niet zeker welk model je hebt, neem ook dan contact op met Kettler.

Reactie Kettler: 

“We testen al onze producten continu of zij voldoen aan de voorgeschreven normen. Dit gold natuurlijk ook voor de hier geïnstalleerde vork, die dus zwakke punten vertoonde in deze test. Ongeacht zullen we alle betreffende fietsen terugroepen met vorken van hetzelfde type. We volgen zo onze claim om onze klanten veilige en duurzame producten aan te bieden. We hopen daarom dat die klanten die geen schade aan hun fiets opmerken, maar wel gevraagd worden hun voorvork te laten vervangen, onze maatregel zullen begrijpen. Ondanks alle kwaliteitscontroles zijn wij niet beschermd tegen een defect van een product van een leverancier. Maar als we erachter komen, hebben veiligheid en kwaliteitseisen onze hoogste prioriteit."

Shop nu
Tweede slot nodig? 

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Shop nu
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.