Populariteit elektrische fiets blijft toenemen

De populariteit van de elektrische fiets is vorig jaar verder toegenomen. Er werden 420.000 van deze tweewielers verkocht en ook de omzet van de branche steeg. Dat laatste gebeurde al voor het zevende jaar op rij. Elektrische fietsen zijn nu al goed voor ruim twee derde van de totale omzet van de fietsenbranche, meldden brancheverenigingen RAI Vereniging en Bovag en onderzoeksbureau GfK.

Groei van 2,6% 

Het aantal verkochte e-bikes lag 2,6 procent hoger dan in 2018. Voor dit jaar verwachten de brancheorganisaties een verdere groei van de verkopen. Sinds 1 januari zijn gunstige regels voor het leasen van een elektrische fiets van kracht geworden.

Terugloop totale fietsverkoop

De totale fietsverkoop liep vorig jaar licht terug. In totaal kochten Nederlanders 1.007.000 nieuwe fietsen. Dat waren er vierduizend minder dan in 2018. De totale omzet kwam daarmee uit op een kleine 1,3 miljard euro. Daarvan waren de e-bikes goed voor 868 miljoen euro. De gemiddelde prijs van een nieuwe fiets steeg met 36 euro naar 1243 euro. Voor een e-bike tellen consumenten gemiddeld 2067 euro.

Alles over de elektrische fiets

Bron: ANP

Speciaal voor jou geselecteerd