Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

​​​​​​​ANWB introduceert: ANWB Fiets Lease

23 september 2019 Elektrische fietslease mogelijk alternatief voor auto

Ruim een kwart (27%) van de ANWB-leden overweegt komend jaar een e-bike aan te schaffen. Met name leden onder de 40 jaar zien de aanschaf van de elektrische fiets als alternatief voor de auto in het woon-werkverkeer. Alleen schrikt 37% van de aanschafkosten. Ook geeft één op de tien leden files in het woon-werkverkeer als grootste ergernis op. Dat blijkt uit een onderzoek dat de ANWB heeft laten doen onder 1100 ANWB-leden. In die gevallen kan een elektrische leasefiets een oplossing zijn.

Elektrisch fietsen voor een vast maandbedrag

De prijs van een e-bike (geschikt voor woon-werkverkeer) ligt gemiddeld tussen de 2.000 en 3.000 euro. Om de aanschaf en het gebruik van e-bikes aantrekkelijk te maken introduceert de ANWB, in samenwerking met Volkswagen Pon Financial Services, ANWB Fiets Lease. Daarmee kunnen leden elektrisch fietsen voor een vast bedrag per maand. Daarbij is inbegrepen: de verzekering, hulp bij pech door de Wegenwacht, onderhoudsbeurten, reparaties en vervanging van de accu, mocht deze kapot gaan. Fietsaccu's zijn een belangrijk maar ook kwetsbaar onderdeel van de fiets, zo weet de ANWB uit eigen onderzoek. Vervanging van een fietsaccu kost al snel 500 euro.

Zakelijke fietslease

2020 is hét jaar om een fiets van de zaak te leasen. Sinds 1 januari 2020 is de nieuwe wet van kracht die het leaseplan voor fietsen vereenvoudigt. De elektrische fiets is al een populair vervoermiddel en deze populariteit kan door deze wet nog meer toenemen. Zo kan een e-bike met gemak een afstand van 25 kilometer overbruggen. Daarmee is de elektrische fiets een goed alternatief voor de auto voor het woon-werkverkeer. Bovendien is het gebruik van de fiets duurzaam, gezond en neemt minder ruimte in dan de auto. Nu is het ook al mogelijk om de belastingvrije kilometervergoeding in te zetten voor de lease van een elektrische fiets.

Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/fietslease

Shop nu
Tweede slot nodig? 

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Shop nu
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.