ANWB Fietspas
1e jaar € 20,-

ANWB Fietspas

 • Wegenwacht Fietsservice
 • Gratis fietscheck
 • Juridisch advies bij een verkeersongeval
 • Voordeel bij ANWB Gastvrij Pluspunten
Bestel nu

ANWB Fietspas

Altijd zorgeloos onderweg

Fietsen is heerlijk, tot je pech krijgt. Dan merk je pas hoe zwaar je (elektrische) fiets eigenlijk is of hoe ongemakkelijk je speciale raceschoenen lopen. Met de ANWB-fietspas ben je altijd verzekerd van pechhulp voor je fiets. Wij helpen je bijvoorbeeld met een lekke band, een kapotte ketting, problemen met de accu etc. En lukt het repareren langs de weg niet, dan zorgen wij ervoor dat je toch op je bestemming komt. Daarnaast krijg je nog veel meer voordeel met de ANWB-fietspas. Nu het eerste jaar voor € 20,-.

Wegenwacht Fietsservice

Pech? Dan bel je de ANWB-alarmcentrale en snelt een fietswegenwacht naar je toe met gereedschappen en onderdelen om je te helpen. Of je nu een lekke band hebt, een kapotte ketting of een lege fietsaccu. Simpel! 

 • 24/7 pechhulp in heel Nederland en België
 • Lift naar je bestemming of fietsenmaker als je fiets niet meer te maken is
 • Hulp op welk type fiets je ook rijdt: elektrische fiets, niet-elektrische fiets, bakfiets etc. Uitgezonderd de speed pedelec
 • Persoonsgebonden, dus ook als je niet op je eigen fiets rijdt
 • Nu het eerste jaar € 20,-

Fietscheck

Net als een auto heeft een (elektrische) fiets onderhoud nodig. We maken namelijk nogal wat ritjes op de fiets, soms door weer en wind, en daar kan het materiaal onder lijden. Geregeld klein, maar grondig onderhoud voorkomt groter en vervelender reparatiewerk en zorgt ervoor dat een (elektrische) fiets blijft rijden als een zonnetje.

Daarom mogen houders van de ANWB-fietspas jaarlijks een gratis fietsveiligheidscontrole laten uitvoeren door een vakman van een professionele fietsenwinkel in de buurt. Wij werken hiervoor samen met professionele fietsenwinkels in het hele land waar kwaliteit, vakmanschap, klantvriendelijkheid en een persoonlijke benadering bovenop staan. Ga je naar een fietsenwinkel waar wij mee samen werken, dan weet je zeker dat je (elektrische) fiets vakkundig wordt onderhouden, gerepareerd en afgesteld. 

Tijdens de fietscheck geeft de vakman ook persoonlijk advies over noodzakelijk onderhoud, eventuele reparaties en een goede afstelling van de fiets, zodat je er weer veilig en probleemloos op uit kan. Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen of je dit advies opvolgt en de onderdelen laat vervangen of repareren door de fietsenwinkel. Doe je dit: dan krijg je in maart en november 15% korting op onderdelen die naar aanleiding van de fietscheck vervangen moeten worden. 

Gratis juridisch advies bij een verkeersongeval

Een verkeersongeluk zit soms in een klein hoekje. Betrokken zijn bij een ongeval is al vervelend, de nasleep ervan kan soms nog vervelender zijn. Zo kun je vragen hebben over het juist afhandelen van de schade. Als je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval in Nederland, kun je contact opnemen met onze ervaren letselschadespecialisten. Zij adviseren je gratis over de aansprakelijkheid en het verhalen van letselschade. 

Voordeel bij ANWB Gastvrij Pluspunten

Waar je ook fietst in Nederland, je komt altijd wel een van de meer dan 1.000 ANWB-gastvrijpluspunten tegen. Hier kun je uitpuffen onder het genot van iets lekkers voordat je je tocht vervolgt. Ze zijn van mei tot en met september drie tot vijf dagen per week open vanaf 11.00 uur. En je kunt er gratis:

 • een kaart van de omgeving inzien;
 • je band plakken of oppompen (plaksetje en pomp aanwezig);
 • een pleister plakken (EHBO-set aanwezig);
 • schuilen voor de regen;
 • even naar het toilet;
 • je e-bikeaccu opladen.

Bij ANWB-gastvrijpluspunten hebben ANWB-leden een streepje voor. Speciaal voor hen worden het hele jaar door de leukste acties georganiseerd met ledenvoordeel.

Prijzen ANWB Fietspas

1e jaar 20,-

Bestellen voor leden

Bestel de ANWB Fietspas (inclusief Wegenwacht Fiets Service). Nu het eerste  jaar voor 20,-.

Bestellen voor niet-leden

Bestel de ANWB Fietspas inclusief het ANWB-lidmaatschap:

 • ANWB-lidmaatschap 15,50
 • ANWB Fietspas met pechhulp fiets nu het 1e jaar 20,-
Nu voor 5 euro per jaar*

Voor jouw partner

Heb je zelf een ANWB Fietspas? Dan profiteert je partner van een aantrekkelijk tarief!  *Exclusief tarief partnerlidmaatschap á € 5,-

Veelgestelde vragen over de ANWB Fietspas

Fietspas is exclusief voor leden. Wil je deze service als niet-lid bestellen, dan kan het Leden Service Center dat voor jou in orde maken. Daarnaast kun je het in de ANWB winkels of via de website afsluiten.

 Ja, wij helpen ook bij pech met elektrische steps of een Segway.

Dat kan. Lees meer voor partner of kind.

Veelgestelde vragen

Fietscheck

Een fietscheck uit laten voeren gaat in vijf simpele stappen:

 1. Zoek een fietsenwinkel bij jou in de buurt
 2. Maak een afspraak
 3. Breng je (elektrische) fiets naar de winkel en laat je ANWB Fietspas zien (pas met fietspassticker of in de ANWB Fietsen-app)
 4. Geef door aan de fietsenwinkel of je:
  a. reparaties tot €50,- direct wilt laten uitvoeren
  b. voor een eventuele reparatie een prijsopgave wilt ontvangen
  c. voor €10,- de accu van je elektrische fiets wilt laten uitlezen
 5. Haal je fiets af op het afgesproken tijdstip en ontvang het fietscheckformulier

De gediplomeerde vakmannen van de fietsenwinkels waar wij mee samenwerken, zijn gespecialiseerd in het onderhouden van alle gangbare fietsmerken. Tijdens de fietscheck controleren zij de volgende onderdelen van je fiets:

 • Remmen
 • Versnelling en ketting
 • Verlichting en reflectie
 • Wielen, banden en spaken

Als je een elektrische fiets hebt, kun je ook de accu van je e-bike laten controleren. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht, namelijk €10,-.

Nee, je kunt zelf bepalen of je het advies van de vakman volgt en of je de eventuele reparatie(s) bij dezelfde fietsenwinkel uit laat voeren als waar je de fietscheck hebt laten doen. De kosten voor eventueel reparatiewerk en onderhoud kunnen per merk verschillen en zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen en de hoeveelheid werk. Je bent daarom vrij om zelf te bepalen waar je de reparatie(s) laat uitvoeren. Wij raden natuurlijk wel aan om het advies van de vakman op te volgen. 

Alleen in maart en november krijg je 15% korting op onderdelen die vervangen moeten worden n.a.v. de fietscheck. Deze korting geldt op:

 • remmen
 • versnelling en ketting
 • verlichting en reflectie
 • wielen, banden en spaken

Je krijgt geen korting op fietsaccu's en (onderdelen van) een e-bikemotor. 

Wegenwacht Fietsservice

Je kunt de ANWB-alarmcentrale bellen voor elke soort pech die onderweg ontstaan is. Denk bijvoorbeeld aan een lekke band, een kapotte ketting, slag in het wiel, kapotte rem, wegvallen van ondersteuning bij een elektrische fiets, een storing in je fietsaccu etc. 

Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk te kunnen helpen. Nadat je contact met ons hebt gehad sturen wij je een berichtje wanneer de fietswegenwacht onderweg is en hoe je de status hiervan kunt volgen. Zo weet je precies hoe laat de fietswegenwacht bij je is. 

Als de fietswegenwacht jouw (elektrische) fiets niet ter plekke kan repareren, dan brengen we jou met je fiets naar huis, een fietsenmaker of de bestemming waar je naar op weg was. Dit doe je in overleg met de fietswegenwacht die dit voor je regelt.