Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Iedereen kan een elektrische fiets leasen

Private fietslease: als particulier een e-bike leasen

Een leasefiets is niet alleen om naar je werk te fietsen. Ook voor scholieren en vakantiefietsers kan een leasefiets uitkomst bieden. Drie voorbeelden.


Private leasefiets voor forenzen

Op de fiets naar kantoor heeft een aantal voordelen: het is gezond, je bespaart geld én tijd door het vermijden van files. Zeker met de komst van de elektrische fiets is fietsen een serieus alternatief voor de auto en het openbaar vervoer. Als fietsforens heb je het voordeel om zakelijk een e-bike te kunnen leasen, maar nog niet elke werkgever biedt deze optie aan. Je kunt ook privé een elektrische fiets leasen.

Zakelijk leasen of private leasen?

Ook als je werkgever wél de optie geeft om een fiets via het werk te leasen, kan private leasen voordeliger zijn. Als je op dit moment kilometervergoeding ontvangt, dan komt die bij een leasefiets via het werk te vervallen. Leg de kilometervergoeding die je krijgt dus eens naast de tarieven voor private fietslease en kijk wat voor jou de voordeligste optie is. Vergeet dan ook niet de bijtelling van een leasefiets van het werk mee te nemen in je berekening.

Is een e-bike leasen via de werkgever voor jou gunstig?

Private leasefiets voor scholieren

Wanneer kinderen de overstap maken van basisschool naar middelbare school, kan dat een flinke fietstocht tot gevolg hebben. Vooral buiten het stedelijke gebied komt het voor dat scholieren op meer dan 20 kilometer afstand wonen van hun middelbare school. Mogelijke vervoersmiddelen zijn het ov, de scooter (16 jaar en ouder) en de fiets, met of zonder trapondersteuning. Ook dan heb je de keuze tussen: kopen of private leasen.

Schoolfiets leasen: 6 redenen

  • De e-bike is minder prijzig dan dagelijks met het ov moeten reizen.
  • De e-bike is gezonder dan een scooter.
  • De e-bike kent geen minimumleeftijd.
  • Onderhoudskosten en schadekosten (aan bijvoorbeeld de accu) zijn bij het maandbedrag inbegrepen. Handig, want schoolfietsen hebben nogal wat te verduren.
  • Verzekerd tegen diefstal – handig in de fietsenstalling op school.

Private leasefiets voor recreatiegebruik

Als de elektrische fiets zich uitstekend leent voor woon-werkverkeer en schoolkilometers, dan is diezelfde elektrische fiets natuurlijk ook een uitkomst als je graag lange fietstochten maakt en een extra zetje in de rug kunt gebruiken. Een goede accu, waarmee je flinke afstanden kunt afleggen, is belangrijk. Dat kan een flinke investering van duizenden euro’s betekenen, zeker als meerdere gezinsleden besluiten voor een elektrische fiets te gaan. Als het niet mogelijk is dit grote bedrag in één keer neer te leggen, kan private fietslease uitkomst bieden.

Recreatieve e-bike leasen: 4 redenen

  • Verzekerd van pechhulp onderweg.
  • Verzekerd tegen diefstal.
  • Altijd een goedwerkende accu.
  • Na de contractjaren kies je een nieuwe e-bike uit. Zo hoef je ondanks veelvuldig gebruik geen rekening te houden met afschrijving.

Meer weten? We hebben alle belangrijke verschillen tussen het kopen of private leasen van een elektrische fiets op een rij gezet.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

15% korting
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.