Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Informatie voor fietsenwinkels

Wat moet je weten over ANWB Fiets Lease?

Vanaf 8 december 2023 treedt er een verandering op in onze dienstverlening. Wij zullen stoppen met het aanbieden van ANWB Fiets Lease. Op deze pagina lees je wat dat precies betekent. Ook is informatie over het uitleveren, onderhoud en reparatie van leasefietsen nog na te lezen.

ANWB Fiets Lease stopt

In 2023 heeft de leasemarkt een aanzienlijke groei doorgemaakt. Deze ontwikkeling weerspiegelt de groeiende interesse in fietsleasing als een flexibele en duurzame mobiliteitsoplossing. Wij hebben, na zorgvuldige evaluatie, toch vast moeten stellen dat het private fietslease product niet volledig aansluit op de primaire verwachtingen en wensen van de ANWB-leden. Dat betekent:

 • Per 8 december 2023 bieden we private fietslease niet online aan.
 • Per 11 december is het niet meer mogelijk om fietslease aan te vragen in de winkel.

Wat betekent dit voor dealers?

Alles wat je over de beëindiging van deze dienst moet weten, lees je in het FAQ bestand met veelgestelde vragen.

Uitleveren, onderhoud en reparatie

Voor ANWB Fiets Lease werken we samen met leasepartner VWPFS en met fietsenwinkels. Hieronder vind je informatie vinden over hoe het werkt.

ANWB Fiets Lease uitlever- en servicepunt

Jouw fietsmerk is de samenwerking aangegaan met ANWB voor het aanbieden van ANWB Fiets Lease. Jouw fietsenwinkel is daardoor service- en uitleverpunt geworden voor de klant. Dit wil zeggen dat je de e-bike rijklaar maakt en service, onderhoud en reparaties uitvoert. Voor deze werkzaamheden krijg je uiteraard een vergoeding.

 • Uitleveren
  Heb je een fiets ontvangen van jouw fietsmerk voor ANWB Fiets Lease? Neem contact op met de klant voor het uitleveren van de fiets. Na het uitleveren geef je bij VWPFS aan dat deze fiets is geleverd. Het fietsmerk betaalt jou de afleververgoeding. 

  Bekijk hoe het werkt
  www.vwpfs.nl/dealers/aanmelden-leasefiets
   
 • Onderhoud
  De klant ontvangt tijdens de looptijd drie keer een mail met daarin de uitnodiging een afspraak met jou te maken voor onderhoud. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen. De klant levert de fiets, jij levert onderhoud en geeft de fiets weer mee. Geef jouw service op via de portal van FietsROB. Je ontvangt vervolgens een vergoeding.

  Bekijk hoe het werkt

  Vragen hierover? 
  Email: info@fietsrob.nl
  Telefoonnummer: 085 021 52 73
  www.fietsrob.nl
   
 • Schade en reparatie
  Komt de klant bij jou voor reparatie van de fiets? Voor zowel schade als service kunt je jouw declaratie indienen via FietsROB. Je ontvangt binnen 2 uur bericht van FietsROB. Als de fiets total-loss is of gestolen moet de klant dit melden bij VWPFS, waarna het contract zal worden beëindigd. 

  Bekijk hoe het werkt

  Vragen hierover? 
  Email: info@fietsrob.nl
  Telefoonnummer: 085 021 52 73
  www.fietsrob.nl

ANWB Fiets Lease in de winkel

Je bent de samenwerking aangegaan met ANWB voor het aanbieden van ANWB Fiets Lease. Met behulp van de portal kun je ANWB Fiets Lease aanvragen voor jouw klant. Daarnaast kun je de fiets uitleveren en service, onderhoud en reparaties uitvoeren.

 • Uitleveren
  Heb je een fietsbestelling van VWPFS ontvangen voor ANWB Fiets Lease? Neem contact op met de klant voor het uitleveren van de fiets. Na het uitleveren geef je bij VWPFS aan dat deze fiets is geleverd en dient je de factuur in.
  www.vwpfs.nl/dealers/aanmelden-leasefiets
   
 • Onderhoud
  De klant ontvangt tijdens de looptijd drie keer een mail met daarin de uitnodiging een afspraak met jou te maken voor onderhoud. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen. De klant levert de fiets, jij levert onderhoud en geeft de fiets weer mee. Geef jouw service op via de portal van FietsROB. Je ontvangt vervolgens een vergoeding.

  Bekijk hoe het werkt

  Vragen hierover? 
  Email: info@fietsrob.nl
  Telefoonnummer: 085 021 52 73
  www.fietsrob.nl
   
 • Schade en reparatie
  Komt de klant bij jou voor reparatie van de fiets? Voor zowel schade als service kunt je jouw declaratie indienen via FietsROB. Je ontvangt binnen 2 uur bericht van FietsROB. Als de fiets total-loss is of gestolen moet de klant dit melden bij VWPFS, waarna het contract zal worden beëindigd. 

  Bekijk hoe het werkt

  Vragen hierover? 
  Email: info@fietsrob.nl
  Telefoonnummer: 085 021 52 73
  www.fietsrob.nl

Speciaal voor jou geselecteerd

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

Gratisverzending
Fietsaccu kopen 

Is je fietsaccu aan vervanging toe? Koop je nieuwe e-bike accu bij ANWB voor een scherpe prijs en gratis verzending!