Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe werkt het?

Je aanvraag voor ANWB Fiets Lease stap voor stap

Met ANWB Fiets Lease fiets je op een gloednieuwe elektrische fiets inclusief verzekering, onderhoud en Wegenwacht Fiets voor een vast bedrag per maand. We leggen je graag uit hoe jij ook kunt starten met fietsen.

Stap 1. Kies je fiets

Alles start met jouw keuze voor een e-bike. Ons aanbod bekijk je hier. We hebben voor ANWB Lease Fiets gekozen voor een aantal modellen waar wij van vinden dat ze echt goed zijn. Dat is dus al een hele zorg minder. Wat is er verder belangrijk voor het maken van je keuze?

  • Waar ga je de fiets voor gebruiken? In de stad, kindervervoer, heuvelachtig terrein of langere afstanden?
  • Wat is je budget? Het verschil tussen de goedkoopste en duurste fiets is zo'n €100,- per maand.
  • Welke fiets vind je mooi? Op een elektrische fiets moet je natuurlijk ook gezien worden. Welke stijl past bij jou?

Model gekozen? Stel je fiets verder samen op de volgende pagina. Kies bijvoorbeeld je kleur en je accu. Je ziet direct wat je maandbedrag zal worden.

Stap 2. Vraag je ANWB Fiets Lease aan

Om een leasecontract voor je op te stellen en Wegenwacht Fiets Service voor je te kunnen aanvragen hebben we wat gegevens van je nodig. Wat is handig om bij de hand te hebben?

  • Lidmaatschap: ben je al lid? Hou dan je lidmaatschapsnummer bij de hand. Nog geen lid? Voor ANWB Fiets Lease moet je lid zijn of lid worden.
  • Een afschrift van je bankrekening en je legitimatiebewijs. Onze partner Volkswagen Pon Financial Services doet een kredietcheck om zeker te weten dat het financieel verantwoord is om een financiele verplichting aan te gaan. Ook registreren we na het ingaan van het contract, 100% van het totale bedrag bij BKR.

Het aanvragen is nog helemaal vrijblijvend. Pas nadat je het leasecontract hebt getekend en terug hebt gestuurd en je 14 dagen bedenktijd is verstreken is het contract definitief.

Stap 3. Haal je fiets op

Na het tekenen van je leasecontract krijg je een bericht van ons als de fiets voor je klaar staat. De fiets kan worden opgehaald bij jouw fietsenwinkel! Vanaf nu kun je zorgeloos fietsen voor een vast bedrag per maand.

Wat kun je nog meer verwachten?

  • Na 3, 15 en 27 maanden krijg je van ons bericht voor een onderhouds- of servicebeurt. Je kan hiervoor naar een dealer bij jou in de buurt.
  • Pech onderweg? Bel met de ANWB via 088 - 269 20 20. Ook als je een lekke band hebt of wanneer je verlichting plotseling niet meer werkt.
  • Reparatie nodig? Ga daarvoor naar dealer bij jou in buurt.
  • Is je fiets gestolen? Doe aangifte bij de politie en meld je schade. Vergeet niet je contractnummer te vermelden en een kopie van het proces verbaal bij te sluiten.
  • Zijn er persoonlijke omstandigheden waardoor je de overeenkomst wilt beëindigen? Neem contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou naar een oplossing.
Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

15% korting
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.