Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu Multicycle

Fietsaccu’s voor elektrische fietsen van het merk Multicycle

Multicycle is een Nederlands merk, opgericht in de Achterhoek in 1977. Na 20 jaar zijn de oprichters uit het bedrijf gestapt. Rond 2008 stapte het bedrijf over naar de productie van elektrische fietsen. In 2017 is het bedrijf na een faillissement overgenomen door het Poolse Kross, ook een fietsenfabrikant. De productie van de fietsen gebeurt nog altijd in Ulft.

In verband met het faillissement zijn de accu’s van de oudere modellen lastig verkrijgbaar. Via de website van JPTEshop zijn er nog enkele exemplaren te bestellen. Het gaat dan om de modellen HES, MOVE en QMS. De HES fietsaccu is gebruikt in het Multicycle HES-systeem, het gaat om een accu met Panasonic cellen en een 4 pins aansluiting. De QMS accu lijkt daar sterk op maar met een ander voltage. De accu’s voor het MOVE systeem zijn helemaal niet meer te verkrijgen, daarvoor is revisie de enige mogelijkheid. Lees meer over accurevisie.

Modellen 2019

Alle modellen zijn uitgerust met hetzelfde type accu. Zowel de Multicycle Noble, de Multicycle Voyage, de Multicycle Legacy als de Multicycle Prestige gebruiken dezelfde Li-Ion 36V 518Wh accu.

Multicycle biedt voor deze accu een duidelijke en complete garantieregeling. De eerste twee jaar is er sprake van volledige fabrieksgarantie maar ook in jaar 3, 4 en 5 is er een regeling. Uiteraard zijn er voorwaarden van toepassing, het aantal laadcylci en de leeftijd van de accu bepalen immers de restcapaciteit. Kijk voor de complete garantieregeling op de website van Multicycle.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.