Reflectie op de fiets

Schitteren in het donker

Jassen, schoenen, helmen en tassen: reflecterende kleding maakt je beter zichtbaar. 7 fietsproducten waarmee jij schittert in het donker!

Zichtbaar op de fiets

Het weegt niks, kost weinig en is zeer energiezuinig: je hebt geen batterij of dynamo nodig om tóch licht af te geven. Handig voor net dat beetje extra zichtbaarheid. Maar hoe werkt het?

  • Reflectoren weerkaatsen het licht van andere bronnen. Van straatverlichting, de maan en van lampen van andere verkeersdeelnemers. Daardoor lijkt het alsof een reflector licht geeft.
  • Zelfs witte of heel lichte kleding reflecteert licht. Je wordt beter gezien in het verkeer. Daar kun je rekening mee houden als je een winterjas of regenkleding koopt.
  • Retroreflectoren kaatsen licht terug in exact dezelfde richting als waar het vandaan komt: naar de fietser of automobilist wiens licht op de retroreflector valt.
  • Een fluorescerende kleur werkt anders, die zet kortgolvig licht om in langere golflengten, waardoor het lijkt alsof het materiaal licht geeft.

Met reflectie maak je slim gebruik van de verlichting van andere verkeersdeelnemers. Dat is meteen ook het belangrijkste nadeel van reflecterend materiaal: er moet eerst licht op een reflector vallen, wil je zichtbaar zijn in het donker. Reflecterende spullen kunnen dus nóóit je fietsverlichting vervangen.

7x reflecterende kleding

1. Rugzakhoes tegen de regen

Een reflecterende rugzakhoes van Wowow draag je om je rugzak, voor betere zichtbaarheid en tegen de regen. De stof is reflecterend en waterafstotend. Met elastieken snel vast te zetten. Voor rugzakken van 30-35 liter (68 x 93 cm). 


2. Fietshelm voor speedpedelecs

De Met Grancorso fietshelm is speciaal voor speed pedelecs en heeft een onderste helft van reflecterend materiaal. Voordeel: je hebt 'm altijd bij je (want helmplicht) en je bent rondom beter te zien. Uit te breiden met een afneembaar ledlampje en een vizier (scherm) dat ook geschikt is voor brildragers.


3. Gloeiend warme handen

Warm On Bikes heten deze handwarmers voor op je fietsstuur. De reflecterende bies gloeit in het donker. Je zet de WOB's vast met bandjes op je stuur en steekt je handen erin als je gaat fietsen. Waterafstotend, in veel vrolijke kleuren en dessins en milieuvriendelijk, want gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

4. Opvallende fietstassen

In deze Urban Trend fietstassen van Agu blijven de dagelijkse boodschappen droog én ze zorgen voor zichtbaarheid dankzij een reflecterende print. Ook fijn voor andere weggebruikers dat brede fietstassen in het donker goed zichtbaar zijn. Met 3M-reflectie, roll-topsluiting, 28 liter inhoud en waterafstotende Dryliner Technology.

5. Fietsslot om je middel

Onhandig om mee te nemen, die zware kettingsloten voor je fiets. Het Hiplok Spin kettingslot heeft een reflecterende Hi-Vis hoes rondom. Je draagt dit gewichtige fietsslot om je middel ‒ denk eraan, niet per ongeluk op slot zetten, je weet maar nooit! De lengte is (slechts) 40 of 50 cm.

6. Opzienbarende fietshelm

Met reflectoren aan alle kanten én een ledlampje achterop zorgt de Abus Hyban 2.0 Signal fietshelm ervoor dat je in het donker tijdig gezien wordt door andere weggebruikers. Het lampje is (uiteraard) alleen als extra verlichting te gebruiken. De helm kun je passend maken met een instelknop en heeft ventilatiegaten met insectengaas.

7. Reflecterende handen

Laat je handen zien met deze Nightstroke fietshandschoenen van Wowow. Het materiaal is reflecterend. De vingertoppen zijn touchscreenvriendelijk. Gemaakt van ademend materiaal, met zachte fleece aan de binnenkant. Er zitten gelkussens op de handpalmen.

Speciaal voor jou geselecteerd