Fietsaccessoire: fietsverlichting

Hoe zichtbaarder, hoe beter

Als je deelneemt aan het verkeer is het erg belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Zeker ’s avonds en bij slecht zicht word je als fietser makkelijk over het hoofd gezien. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruikers. Zorg er daarom altijd voor dat je je fietsverlichting en reflectie op orde hebt.


Regels fietsverlichting en reflectie

Op de website van de Rijksoverheid staat ;duidelijk beschreven aan welke regels je fietsverlichting en reflectoren moeten voldoen om goed zichtbaar te zijn en boetes te voorkomen. Zijn er meerdere onderdelen niet in orde? Dan kan de totale boete snel oplopen. Het openbaar ministerie heeft de bedragen van de verschillende boetes voor je op een rij gezet.

Zichtbaarheid verbeteren

Om je zichtbaarheid op de fiets verbeteren, kun je erover nadenken om bij de fietsenwinkel een naafdynamo te laten plaatsen in je voorwiel. De naafdynamo is de opvolger van de oude dynamo. Hij werkt hetzelfde, maar is een stuk betrouwbaarder en geruisloos. Het grote voordeel is dat hij verwerkt zit in de naaf van je voorwiel en je geen extra bewegend onderdeel op je fiets hebt zitten.

Fietslampjestest

Wil je een simpelere oplossing? Bijna overal zijn goedkope led-lampjes te koop, maar deze gaan vaak korter mee dan je zou willen. En ben je wel zichtbaar genoeg met deze fietslampjes? In onze Fietslampjestest 2019 namen we er een aantal onder de loep. We testten 16 sets op prijs, kwaliteit en regenbestendigheid zodat jij goed zichtbaar van huis gaat. Ook vind je in onze webwinkel verschillende duurzame producten die je helpen om jezelf én je fiets goed zichtbaar te maken.

Bekijk fietsverlichting in onze webwinkel

Speciaal voor jou geselecteerd