Nationaal Park Hollandse Duinen

Natuur verbindt stad en zee

Niets is zo contrastrijk als natuur op steenworp afstand van stedelijk gebied. Het ritme van de rollers van de zee, het wuivende goudgele helmgras, de klimmetjes op de zandheuvels, het adembenemende uitzicht, de historie van landgoederen en zeedorpen, de stilte van de wind. In Nationaal Park Hollandse Duinen komt de dag tot stilstand. Dag drukte!

Het duingebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag is een heuse verbinder tussen stedelijk gebied en de Noordzee. Zodra je het kustlandschap binnenwandelt of fietst betreed je een verstilde wereld waar konijnen hun holletjes maken, waar vossen in de schemering hun snuit laten zien en waar zeemeeuwen roepen.

Praktische informatie

Nationaal Park Hollandse Duinen heeft een oppervlakte van 20.000 hectare. Het park bestaat uit alle natuurgebieden, duinen, parken, landgoederen (Duivenvoorde, Voorlinden, Keukenhof), bossen (zoals het Haagse bos) en bollenvelden. Het bevat 4.610 hectare aan Natura 2000-gebieden: Solleveld & Kapittelduinen, Westduinpark & Wapendal, Meijendel & Berkheide, Coepelduynen, boswachterij Noordwijk en De Blink (beide onderdeel van Kennemerland-Zuid).

De Tapuit, het bezoekerscentra van Dunea, vind je aan Meijendelseweg 40-42 in Wassenaar.

Activiteiten

Kijk voor meer informatie en activiteiten op de website van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Dieren

In het gebied leve reeën, vossen, vogels, konijnen, Schotse Hooglanders en zeehonden.

Honden

Verschilt per gebied. Meer informatie over op pad gaan met je hond.

Gastvrijpunten in de buurt

Routes

Speciaal voor jou geselecteerd