Toeristische autoroutes van de ANWB

Zin in een dagje toeren? De ANWB heeft de 15 populairste toeristische autoroutes gedetailleerd beschreven. Je kunt deze routes rijden met behulp van de routebeschrijving of met de gpx. Klik op een route op de kaart hieronder en print de routebeschrijving en routekaart uit of download de gpx voor je navigatie-apparaat. Let op: rijd je een route met de routebeschrijving? Rijd dan altijd met een bijrijder! Liever een bewegwijzerde autoroute rijden? Er zijn nog 4 ANWB-autoroutes bewegwijzerd: de Mergellandroute (Limburg), de Sagenlandroute, de Sallandroute en de Hamalandroute (alle drie in Overijssel).

Zoek een autoroute

Houd rekening met maatregelen die horeca- en Gastvrijpunten hebben genomen i.v.m. het coronavirus in Nederland.

ANWB Wegenatlas

In de ANWB Wegenatlas Benelux staan alle verharde wegen tot en met de kleinste weggetjes waar je met de auto kunt rijden. Ook vind je er een schat aan toeristische informatie. Deze gids voert je langs het prachtige natuurschoon dat Nederland, België en Luxemburg rijk is.

Internationale autoroutes

Ben je van plan op vakantie een auto te huren? Maak dan een mooie autoroute om de omgeving te ontdekken. Wij maakten een selectie van de mooiste autoroutes ter wereld.

Speciaal voor jou geselecteerd