Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

RijZeker-training ervaringen

Tibo's auto sloeg af op een spoorwegovergang

"Sinds eind april vorig jaar ben ik slechts enkele keren met de auto naar buiten geweest. Ik had nog maar enkele maanden mijn rijbewijs en ik kwam in een nachtmerrie terecht. Mijn auto sloeg af op een spoorwegovergang, waarna ik de bellen direct hoorde rinkelen. Ik ondernam herhaalde pogingen om de auto op te starten, maar het baatte niet. Gelukkig was iedereen op tijd uit de auto voordat de trein de auto onderschepte. Dezelfde dag ben ik toch nog een keer over hetzelfde spoor gaan rijden in de hoop geen angsten te ontwikkelen.

Nadien bleek ik toch in toenemende mate wantrouwend te zijn over mijn eigen kunnen in de auto. Het werd bijna een last om te gaan rijden. In september besloot ik maar gelijk om daar verandering in te brengen. Via het slachtofferhulp werd ik in contact gebracht met de RijZeker-training van de ANWB. Ik besloot dan ook gelijk om een afspraak te maken. Ik zag er persoonlijk tegenop om weer te gaan rijden over spoorwegovergangen en om te rijden in andere hectische situaties. Uiteindelijk viel het erg mee en de feedback van de instructeur bevestigde dat.

Het gaf me dat extra stukje vertrouwen dat ik nodig had, zodat ik weer geheel zelfstandig de weg op kon. De RijZeker-training voldeed aan mijn verwachtingen. Ik ben een tevreden automobilist."

Tibo

Linda vermeed autorijden na een ongeval

" Na mijn auto-ongeval ben ik zeer angstig geworden in het verkeer. Zoals ik voorheen met plezier met mijn auto op pad ging, is dit nu voor mij nu iets wat ik zoveel mogelijk probeer te vermijden. Omdat ik zelf wel inzag dat dit een steeds groter wordend probleem voor mij gaat worden heb ik contact gezocht met slachtofferhulp. Daarvan kreeg ik de ANWB RijZeker-training aangereikt. Hier heb ik me gelijk voor opgegeven.

Bij de dichtstbijzijnde ANWB vestiging in de buurt kon ik al zeer snel terecht. Hier werd ik zeer vriendelijk ontvangen en werd het verloop van de dag uitgelegd. Er waren diverse onderdelen in de training waarvan gevaarherkenning een belangrijk onderdeel was. En natuurlijk ook even de weg op.

Ik vond het een zeer prettige en goede training die zich richt op de "problemen" die per persoon natuurlijk zeer verschillend kunnen zijn. Ik heb hier zeer zeker wat aan gehad en kan de training ook zeker aan iedereen aanbevelen."

Linda Bood, 26 jaar

ANWB RijZeker-training

Interesse gekregen voor de ANWB RijZeker-training? We zorgen voor de volledige begeleiding om jouw rijangst onder controle te krijgen. We bieden niet alleen rijlessen voor mensen met angst, ook wanneer je al in het bezit van een rijbewijs bent kunnen we je helpen met rijangst overwinnen. Daarvoor is er onze speciale ANWB RijZeker-training. Deze training begint met een persoonlijk intakegesprek, waarin je jouw wensen kenbaar maakt. Vervolgens gaan we aan de slag met een stukje theorie om jouw rijangsten te begrijpen, in combinatie met praktische rijoefeningen. Zo kan je lastige onzekerheden in het verkeer voorgoed achter je laten. 

Meld je hier aan voor de RijZeker-training.