Haal je motorrijbewijs in de buurt van Assen

Losse lessen of een snelcursus voor je motorrijbewijs

Wil jij op een snelle manier het motorrijbewijs halen of volg je het liefst losse motorrijlessen zodat jij je eigen tempo kunt bepalen? Je kunt je motorrijbewijs halen bij de ANWB Motorrijschool in de buurt van Assen.

Update 2 mei 2020: ANWB Rijopleiding start met het geven van motorrijlessen

De veiligheidsregio’s hebben op grond van de noodverordening een uitzondering gemaakt voor motorrijlessen omdat hierbij de 1,5 meter niet wordt aangetast. Na zorgvuldige overweging heeft ANWB Rijopleiding dan ook besloten om weer te starten met motorijlessen, uiteraard volledig in lijn met de RIVM richtlijnen. Anders dan voorheen moet je wel een eigen helm, handschoenen en beschermende kleding meenemen. Daarnaast bevelen we aan dat je een eigen headsetje meeneemt.

Profiteer van onze vele voordelen:

  • Een hoog slagingspercentage
  • Lessen die op jou zijn afgestemd
  • Jij kiest hoeveel lessen je volgt per week
  • Een betrokken rijinstructeur
     

De theorie en de praktijk

Wanneer je nog geen autorijbewijs op zak hebt, mag je niet direct motorrijlessen volgen. Je zult dan eerst het theoriecertificaat A moeten halen. Heb je wel al een autorijbewijs? Dan mag je dit theorie-examen tijdens de praktijklessen doen. Voor het praktijkexamen moet je twee soorten examens doen: het praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) op een afgesloten terrein en het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) op de weg.
 

Type rijbewijzen en leeftijdseisen

Er zijn twee soorten motorrijbewijzen (A2 en A) die je bij de motorrijschool in Groningen kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Bekijk hieronder wat voor jou van toepassing is.
 

Kosten van het motorrijbewijs

Wij raden je aan om altijd gebruik te maken van onze intest om je motorrijbewijs te halen. Je krijgt daarmee inzicht in de benodigde hoeveelheid rijlessen. Weet je nu al dat je liever de keuze maakt voor losse lessen? Uiteraard is dat dan geen enkel probleem! De motorrijbewijs kosten zijn hieronder terug te vinden. 

Proefles/intest € 25,-
Losse lesprijs motor  € 44,25
Kosten theorie examen A € 48,50
Praktijkexamen voertuigbeheersing € 194,-
Praktijkexamen verkeersdeelneming € 269,-

Motortheorie leren en examentrainingen oefenen? Zie hier ANWB producten die je daarbij kunnen helpen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan