Alles wat je moet weten over parkeren

Gemakkelijk onderweg met jouw mobiliteitskaart

Parkeren is een eitje met de Mobiliteitskaart! Wel is het nodig om vooraf de instructies goed door te nemen. Zo voorkom je onnodige verrassingen. Lees hier alles wat je moet weten over parkeren met de ANWB Mobiliteitskaart.

Q-park | Yellowbrick(straatparkeren, Interparking, Parkbee) | P+R terrrein

Parkeren in een Q-park

  • Open de ANWB Mobiliteitskaart App
  • Klik op het Q-park parkeren logo in de app
  • Scan de QR-code met de app zodra je de parkeergarage binnen rijdt
  • Na je parkeerbezoek scan je de QR-code nogmaals wanneer je de garage uitrijdt. Het kan voorkomen dat bij het in- of uitrijden de slagboom open staat. Scan ook in dat geval altijd je QR code om te voorkomen dat een parkeersessie niet goed gestart of gestopt wordt. 
  • Het uitnemen van een ticket en een bezoek aan de betaalautomaat zijn dus niet meer nodig. De transactiekosten verrekenen wij, zoals je van ons gewend bent, op de maandelijkse factuur.

Let op: wanneer je al beschikt over een Q-Park abonnement is het belangrijk om de kentekenherkenning in de Q-Park app uit te zetten. Zo wordt het kenteken niet automatisch gescand bij het inrijden. 

Voor parkeren bij Q-park betaal je reguliere parkeertarieven.

Neem contact met ons op via info@anwbmobiliteitskaart.nl of bel 088 2697373 en toets keuzenummer 3. Wij helpen je graag verder!

Parkeren met Yellowbrick (straatparkeren, Interparking garages en Parkbee-locaties)

  • Parkeren op straat via de mobiliteitskaart gaat gemakkelijk met de Yellowbrick app. Voordat je gebruik kunt maken van Yellowbrick, is het nodig om eerst de Yellowbrick app te activeren.
  • Hoe activeer ik parkeren met Yellowbrick?
   1. Open je ANWB Mobiliteitskaart app. Navigeer in het menu naar ‘Meer’. En klik op ‘Mijn gegevens’.
   2. In de sectie ‘Producten’ zie je achter ‘Yellowbrick straat parkeren’ je Travelcard-nummer en (fictief) kenteken staan.
   3. Download en/of open de Yellowbrick app. Beschik je al over een actief Yellowbrick account? Log dan eerst uit. Klik vervolgens op 'Account aanmaken'. Klik daarna op de groene knop ‘Travelcard activeren’.
   4. Vul in het vervolgscherm je Travelcard-nummer en (fictieve) kenteken in en klik op ‘Activeren’. Let op! De eerste twee cijfers van het (fictieve) kenteken zijn twee keer een nul.
   5. Vul een zelfgekozen inlognaam en je e-mailadres in en klik op ‘Nu activeren’. Je ontvangt een e-mail van Yellowbrick om een wachtwoord in te stellen. Open de mail op je telefoon. De link in de e-mail opent namelijk de app waarmee je eenvoudig een wachtwoord kunt instellen.
   6. Open de Yellowbrick app en klik op ‘inloggen’. Voeg tot slot het daadwerkelijke kenteken van je auto toe door links bovenin op het icoon met de drie strepen te klikken. Ga vervolgens naar ‘Beheer gebruikers & kentekens’, en klik op ‘Nieuwe toevoegen’. Hier kun je je kenteken doorgeven.

Open de Yellowbrick app. De app zoekt automatisch via GPS het juiste parkeertarief. Je hoeft alleen maar op start te klikken. Wanneer je terugkomt stop je de parkeertijd.

Voor Yelllowbrick rekenen we een start-transactie van € 0,41 incl. btw naast het gebruikelijke parkeertarief. Vanuit de parkeergarage is het tarief gelijk aan het parkeerkaartje.

Stel je wachtwoord opnieuw in door te klikken op deze link.

Neem contact met ons op via info@anwbmobiliteitskaart.nl of bel 088 2697373 en toets keuzenummer 3. Wij helpen je graag verder!

Parkeren bij een P+R (Park and Ride) terrein

P+R staat voor 'Park and Ride'. Deze parkeerterreinen zijn bedoeld om de auto te parkeren en verder te reizen met het openbaar vervoer naar de uiteindelijke plaats van bestemming in het centrum van de stad.

  • Rijd tot de slagboom. Bij het inrijden wordt je kenteken gescand of neem je een ticket uit de automaat.
  • Parkeer je auto en reis met je ANWB Mobiliteitskaart naar de gewenste plek in het centrum
  • Reis vervolgens met je Mobiliteitskaart vanuit het centrum van de stad naar de parkeergarage
  • Bij terugkomst loop je langs de parkeerautomaat.
   • Heb je een ticket gekregen bij aankomst? Voer dan het ticket in bij de parkeerautomaat. Druk vervolgens op ‘P+R korting’ en scan je ANWB Mobiliteitskaart bij de OV-scanner. De korting wordt verleend. Betaal vervolgens het overige bedrag met de ANWB Mobiliteitskaart via de pinautomaat.
   • Heb je geen ticket gekregen bij aankomst? Voer dan het kenteken van je auto in bij de parkeerautomaat. Druk vervolgens op ‘P+R korting’ en scan je ANWB Mobiliteitskaart bij de OV-scanner. De korting wordt verleend. Betaal vervolgens het overige bedrag met de ANWB Mobiliteitskaart via de pinautomaat.
  • Rij uit en vervolg je reis

Voor P+R betaal je reguliere parkeertarieven.

Neem contact met ons op via info@anwbmobiliteitskaart.nl of bel 088 2697373 en toets keuzenummer 3. Wij helpen je graag verder!