ANWB Mobiliteitskaart: hoe werkt het?

Met de ANWB Mobiliteitskaart krijg je toegang tot een breed aanbod van mobiliteitsdiensten. Je kunt met één kaart al je zakelijk vervoer regelen: tanken, parkeren, reizen met het openbaar vervoer en een OV-fiets huren. Je kunt ook een zakelijke taxi of Uber bestellen, de carwash betalen, Greenwheels huren en zelfs je elektrische auto opladen. Je betaalt achteraf en ontvangt alle kosten op één factuur.  

De ANWB Mobiliteitskaart is exclusief voor Wegenwacht voor de Zaak-leden. Zakelijke leden kunnen een of meerdere mobiliteitskaarten bestellen. 

Geen saldo nodig

Het saldo op de Mobiliteitskaart wordt automatisch opgeladen, hier hoef je dus niets voor te doen. Je ontvangt maandelijks een BTW-factuur met de gemaakte reiskosten per e-mail die je per automatisch incasso betaalt. Deze factuur kan je toevoegen aan je administratie of doorsturen naar je boekhouder. Heb je meerdere mobiliteitskaarten, dan staan alle reiskosten op één factuur.

Facturen kun je terugvinden via Mijn ANWB voor de Zaak. Je hoeft geen losse bonnetjes meer te bewaren of declaraties te doen.

Tanken met de Mobiliteitskaart

Om te kunnen tanken met de ANWB Mobiliteitskaart heb je een pincode nodig. De pincode voor het afrekenen van tanken met de mobiliteitskaart is te vinden in je persoonlijke omgeving Mijn ANWB Mobiliteitskaart. In deze omgeving krijg je ook inzicht in het gebruik van de kaart(en) en welke kosten er zijn gemaakt. Heb je gekozen voor de extra optie tanken in het buitenland, dan ontvang je een Europese Tankpas met een aparte viercijferige pincode. Log in met je e-mailadres en wachtwoord op Mijn ANWB Mobiliteitskaart-omgeving, selecteer de rol ‘Reiziger’ en klik rechtsboven op ‘Mijn account’.

Voor sommige mobiliteitsopties moet er een app gedownload worden en een account worden geactiveerd. Bekijk hiervoor de pagina van de betreffende mobiliteitsdienst.

Bekijk de instructieflyer van de ANWB Mobiliteitskaart voor alle stappen.  

 

Veelgestelde vragen

De ANWB Mobiliteitskaart is een zakelijke kaart met diverse mobiliteitsdiensten voor jou en jouw medewerkers: tanken in Nederland en Europa, gebruik maken van alle openbaar vervoer in Nederland, een OV-fiets huren, EV laden in Nederland en Europa, parkeren op straat en in garages, een deelauto huren via Greenwheels, een taxi en Uber betalen en de wasstraat of vloeistoffen bij tankstations afrekenen.

Alle zakelijke reiskosten worden verzameld op één factuur met BTW. Je betaalt maandelijks achteraf. Geen bonnetjes en voorschieten van bedragen. Alle facturen en reistransacties staan in je persoonlijke Mijn ANWB Mobiliteitskaart omgeving. Handig voor je boekhouding! De kaart is maandelijks opzegbaar.

De ANWB Mobiliteitskaart is een product speciaal voor zakelijke leden. Voorlopig kun je dit alleen in combinatie met een zakelijk ANWB lidmaatschap met Wegenwacht voor de Zaak aanschaffen. Je kunt uiteraard meerdere kaarten bestellen naast één Wegenwacht voor de Zaak product.

De ANWB Mobiliteitskaart is een zakelijk product. Je kunt de kaart ook privé gebruiken, alle reizen en transacties worden geregistreerd op één BTW factuur. Voorlopig nog zonder specificatie zakelijk versus privé.

De maandelijkse kaartkosten bedragen € 4,99 exclusief BTW (per kaart). Tevens betaal je, afhankelijk van gebruik, per gebruikte dienst de reguliere gebruikskosten en bij sommige producten transactiekosten (bijvoorbeeld bij parkeren). Als je of je medewerkers de kaart niet gebruiken, betaal je alleen de maandelijkse kaartkosten.

Bekijk de instructiefilm hoe je kunt tanken met je ANWB Mobiliteitskaart.

Bekijk alle veelgestelde vragen over de mobiliteitskaart van ANWB Zakelijk.