Nieuw: voorkom autopech met Smart Driver
2,50 p/mnd

Nieuw: voorkom autopech met Smart Driver

  • Voorkom pech en onverwachte reparaties
  • Bij een ongeluk vanzelf contact met ANWB
  • Wegenwacht-autocheck aan huis
Meer informatie

Voorkom autopech met Smart Driver

Als je een klein probleempje op tijd opmerkt, kun je grote pech voorkomen

Je auto heeft je iets te vertellen. Met Smart Driver vertelt jouw auto in klare taal wanneer hij aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat hij graag naar de garage wil of omdat er geen fut meer in de accu zit. Zo voorkom je onnodige pech en onverwachte reparaties. En kom je toch stil te staan, dan weet de Wegenwacht al wat het probleem is voordat hij in zijn bus stapt.

Is jouw auto geschikt?

Voer je kenteken in en doe de check

Smart Driver: na pech verhelpen kunnen we het nu ook voor zijn

Bij de Wegenwacht hebben we veel ervaring met het verhelpen van autopech. Maar we kunnen nu, met de informatie die jouw auto ons geeft, ook pech en allerlei andere problemen voor zijn. Die informatie ontvangen we via de Smart Driver connector. Die plaats je zelf in je auto, als een stekkertje in het stopcontact.

Zien we problemen aankomen? Dan ontvang je een melding in de bijbehorende app. Zo weet je bijvoorbeeld op voorhand dat je accu achteruit gaat en sta je niet onnodig met pech. En je stapt beter voorbereid naar de garage. Indien nodig schakelen we natuurlijk de Wegenwacht in. Daarbovenop krijg je bij Smart Driver een gratis autocheck: de Wegenwacht controleert dan je auto op 15 belangrijke punten.

En raak je onverhoopt bij een ongeluk betrokken? Dan weten we dat meteen en bieden we hulp. Smart Driver is namelijk uitgerust met een noodoproepsysteem dat ons waarschuwt bij een ongeluk: crash-assistentie.

ANWB Smart Driver werkt op telefoons met Android versie 7 en hoger en iOS versie 13 en hoger.

ANWB Smart Driver is een nieuw product, aanvullend op je Wegenwacht pakket. Nog geen Wegenwacht? Klik hier.

Veelgestelde vragen

Ja, en je hebt een Wegenwachtpakket nodig om ANWB Smart Driver te kunnen bestellen. Smart Driver is een uitbreidingsoptie bij een Wegenwacht-pakket.

Heb je nog geen Wegenwacht en wil je graag Wegenwacht met Smart Driver bestellen? Dat kan!

Bestel hier Smart Driver met Wegenwacht

Liever Smart Driver met een ander pakket? Neem dan contact ons op via 088 269 22 22

Smart Driver werkt via een connector die je eenvoudig in je auto klikt en waardoor je, via de Smart Driver-app, altijd inzicht hebt in de technische staat van je auto. Daarnaast krijg je meldingen als je eventueel iets moet doen om pech en onnodig stilstaan te voorkomen. En ook als je auto toe is aan onderhoud of als er een reparatie nodig is. Verder geeft Smart Driver alerts, tips en advies voor werkzaamheden die je zelf kunt doen, zoals olie en koelvloeistof bijvullen en banden op de juiste spanning brengen.

Bij pech weet de Wegenwacht waar hij moet zijn en vaak ook wat het probleem is. Bovendien neemt Smart Driver meteen contact met je op als je bij een aanrijding bent betrokken (crash-assistentie). Lukt dat niet, dan schakelt Smart Driver de hulpdiensten in.

Voer je kenteken in de Smart Driver Kentekencheck en je ziet of jouw auto geschikt is. Is je auto niet geschikt, dan kan het zijn dat dat binnenkort wel het geval zal zijn. Ook die informatie vind je in de kentekencheck

Auto's van voor 2004 zijn niet geschikt.

Smart Driver leest technische gegevens uit. Onder meer over de werking van de accu, het roetfilter, de brandstofinjectie en de ontsteking. Met die gegevens kan Smart Driver storingen voorspellen.

Als Smart Driver een storing signaleert krijg je meteen een korte uitleg van het probleem en suggesties voor vervolgacties van onze experts. Zo kun je onverwachte reparaties voorkomen.

De autocheck is onderdeel van ANWB Smart Driver. De Wegenwacht komt eenmalig langs wanneer het jou uitkomt en inspecteert je auto op 15 punten, waaronder accu, verlichting, vloeistoffen (onder andere oliepeil, rem- en koelvloeistof), ruitenwissers multiriem en banden. Maar ook checkt en controleert de Wegenwacht de foutcodes die je auto doorgeeft. De resultaten van de check en suggesties voor vervolgacties verschijnen in de app.

Je ontvangt een uitnodiging via de app om een afspraak te maken. Je kunt je auto op basis van beschikbaarheid op een door jouw gewenste dag laten checken. Gewoon bij je thuis voor de deur.

Lees hier meer over de autocheck.

De voorwaarden kun je hier vinden.

ANWB Smart Driver werkt op telefoons met Android versie 7 en hoger en iOS versie 13 en hoger

Bij een ongeluk krijg je vanzelf contact met ANWB.

Smart Driver neemt meteen contact met je op als je bij een aanrijding bent betrokken. Lukt dat niet, dan schakelt Smart Driver de hulpdiensten in.

Meer uitleg over crash-assistentie.