Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wegenwacht voertuigenpark

Wegenwacht heeft een aantal nieuwe voertuigen in haar wagenpark en allemaal elektrisch. Net zo betrouwbaar en snel bij de klant, maar zonder Co2 uitstoot.

Bekijk onze voertuigen 

Het voertuigpark van de Wegenwacht

Uitgebreid voertuigenpark om aan gemiddeld 3.000 pechgevallen per dag pechhulp te verlenen.

Het voertuigenpark van de Wegenwacht is heel omvangrijk en ook steeds meer gespecialiseerd. Motorfietsen, kleine en grote bestelauto's, en zogeheten lepelvoertuigen worden ingezet om alle soorten gestrande weggebruikers zo snel mogelijk pechhulp te bieden. Bij elkaar rijden er zo'n duizend hulpvoertuigen van de ANWB Wegenwacht in Nederland rond.

Volkswagen ID Buzz

De volgende stap in duurzaam rijden is deze eerste elektrische bus van Volkswagen: de ID Buzz. Deze bus past perfect bij de ambitie van Wegenwacht om duurzamer te zijn en onze CO2 uitstoot te verminderen. De ID Buzz is een krachtige lichtgewicht, helemaal toegerust om alle werkzaamheden van de Wegenwacht uit te voeren. Een bus nieuwe stijl, met voldoende laadvermogen voor alle gereedschappen om mensen snel weer op weg te helpen.

Volkswagen ID4

Dit elektrische voertuig past in onze toekomstvisie. Daarnaast schaft Wegenwacht een 20-tal aanhangwagens aan, 10 met een EV-charger en 10 met een VGB- installatie. Deze worden op strategische locaties neergezet zodat de aanhangwagens dynamisch kan worden ingezet voor het incident. Dit zorgt voor een reductie in uitstoot, er wordt immers niet constant met dat gewicht gereden, maar alleen als het echt nodig is.

BMW motorfiets

De BMW en Honda motorfietsen zijn vooral praktisch in de stad. In de zomer zijn ze ook heel geschikt om langs de files naar recreatiegebieden te rijden. Uiteraard kan er op de motor minder gereedschap mee dan in een auto, daarom zijn sommige motorfietsen ook nog voorzien van een aanhanger.

Fietswegenwacht

Na goede ervaringen met de bakfiets, gaan alle fietswegenwachten nu met het nieuwste type de weg op. Een van de voordelen is dat de deksel dienstdoet als werkbank. Voor extra actieradius, is de bakfiets standaard uitgerust met 2 accu’s. Met het versterkte, zogeheten ‘cargo’ onderstel, kan de fiets de zware last van de inventaris vervoeren. Doordat de nieuwe bakfiets van Nederlandse makelij is, zijn vervangende onderdelen snel beschikbaar.

Volkswagen Caddy

Na de 7 Harley Davidson motoren kwam in 1960 de bekende gele Besteleend, gevolgd door de Renaultjes vier in 1973. In 2010 is de nieuwste Wegenwacht auto gepresenteerd: de Volkswagen Caddy. Deze zal in de toekomst alle huidige Wegenwacht auto’s vervangen.

Volkswagen Touran

De VW Touran was het eerste type standaarduitgerust met electrische ramen en airco. De auto is ruim, waardoor de Wegenwachter zijn gereedschappen overzichtelijk kan opbergen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat 99% van de Nederlandse bevolking met gemak in de Touran kan instappen en zitten, dus er is ook aan dat comfort gedacht.

Volkswagen Transporter 5

De VW Transporter 5 biedt ruimte voor een 'verkeerd-getankt-installatie' waarmee brandstof op een milieuvriendelijke wijze kan worden afgevoerd. Ook heeft de Transporter 5 een "zelfdenkende" starthulp-installatie die zowel 12 als 24Volts voertuigen kunnen starten.

Multifunctioneel voertuig

Met deze Volkswagen Transporter (T5) kunnen storingen aan een pechvoertuig worden verholpen, en kan een auto met autopech in tien minuten op de afsleep-as worden opgeladen. Leden met pech hoeven bij pech in principe maar 1 keer te wachten. Wegenwacht zet als test eerst 12 multifunctionele voertuigen in.