Advies bij twijfelgevallen

Nieuw bij de Wegenwacht: nu ook advies bij twijfelgevallen

Je kon ons altijd al bellen bij pech onderweg. Nu kan je ons ook bellen in geval van twijfel bij bijvoorbeeld een lampje, een vreemde geur of een raar geluid in de auto. De pechhulp service van de Wegenwacht is dus uitgebreid en dat voor hetzelfde geld. Lees de spelregels en voorwaarden.

Voor wie is het?

Alle leden die Wegenwacht Service hebben afgesloten, de service is een uitbreiding van de bestaande pakketten en is geen apart product. U betaalt dus niets extra’s.

Welk advies kan ik krijgen?

Met deze uitbreiding van de service kunnen we advies geven over alle zaken met betrekking tot de auto en die niet direct onder pech vallen. Denk hierbij aan dashboardlampjes, lekkend vloeistof maar ook een tankdop die er niet af wil. Het advies gaat dus over alle zaken die niet direct als pech worden gezien.

Hoe werkt het?

Leden kunnen contact opnemen met de ANWB Alarmcentrale via het  telefoonnummer:
088 269 28 88
. Hier kunnen zij via het telefonische menu kiezen voor de optie ‘advies van de wegenwacht’.  

Wanneer kunnen mensen bellen?

De Technische Helpdesk is van 07:00 tot 23:00 bereikbaar voor advies. De Alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar 7 dagen in de week.

Wat kost het?

Niets extra’s, de service is inbegrepen bij Wegenwacht Service.

Gaat het advies ten koste van het maximaal aantal hulpverleningen per jaar?

Nee, het bellen mag onbeperkt (tenzij het niet te zake doende gesprekken zijn). Mocht de inzet van een wegenwacht voor pechhulp nodig zijn gaat dit wel ten koste van het aantal hulpverleningen per jaar.

Wat als de wegenwacht niet kan helpen?

Het kan voorkomen dat een wegenwacht niet kan helpen. In dit geval zal de wegenwacht verwijzen naar een garage en eventueel transport of een sleepdienst regelen.

Kunnen we advies geven over alle merken en ook nieuwe auto’s?

Ja, als ANWB hebben we sinds de start van de Wegenwacht heel veel kennis opgebouwd over alle merken en besteden we dagelijks aandacht aan nieuwe auto’s en ontwikkelingen. De technische helpdesk beschikt over informatie voor elk automerk en type. Deze informatie wordt dagelijks onderhouden en bijgewerkt.