Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het Technisch Expertise Centrum

Ook een professioneel kenniscentrum in huis

Heel Nederland kent de gele wegenwachtauto's. Maar wist je dat de Wegenwacht ook een heus kenniscentrum in huis heeft? Dit Technisch Expertise Centrum is gevestigd op Ypenburg bij Den Haag, en bestaat uit een aantal afdelingen: Technische Informatie, Research en Development, Uitrusting Voertuigen en Technisch Magazijn. Een blik achter de schermen.

Technische Informatie

De autotechnische vraagbaak van de ANWB. De technische helpdesk, die deel uitmaakt van deze afdeling, beheert en vult een database waarin verschillende 'Tips & Tricks' voor allerlei pechhulp problemen zijn beschreven. Als je verkeerd getankt hebt bijvoorbeeld. De medewerkers van de afdeling Technische Informatie werken nauw samen met de wegenwachten langs de weg. Regelmatig bedenken zij samen de oplossing voor een probleem. Die oplossing vindt vervolgens zijn weg weer naar de database, zodat vergelijkbare storingen in het vervolg sneller worden opgelost.

De technische helpdesk verleent ook rechtstreeks hulp aan ANWB-leden. Vaak kunnen zij van afstand begeleiden bij kleine reparaties of handelingen. Het vinden van een bepaalde zekering bijvoorbeeld. Of de keuze van de juiste olie, als je onverwacht moet bijvullen.

Research & Development

Hier wordt onder meer de uitrusting van de wegenwachtvoertuigen ontwikkeld. Het intelligente startsysteem is daar een recent voorbeeld van. Dit systeem zorgt ervoor dat schades door een verkeerde starthulp tot een minimum beperkt blijven. Op de afdeling werken ook schade-experts. Als daar aanleiding voor mocht zijn, verlenen zij ondersteuning bij het onderzoeken van eventuele schades aan voertuigen van leden.

Uitrusting Voertuigen

De afdeling Uitrusting Voertuigen zorgt er voor dat de 'kale' Volkswagen Tourans en Volkswagen Transporters worden omgebouwd tot Wegenwacht auto’s. Het Technisch Magazijn is het kloppend hart van de toelevering van onderdelen naar de wegenwachten. Deze afdeling zorgt er voor dat de bestelde onderdelen, zoals gereedschap of voorraadartikelen, bij de wegenwachten terecht komen.