Het miljoenste pechgeval

Met de Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij

Dankzij ons grote en deskundige netwerk helpen wij jaarlijks meer dan een miljoen leden met pech snel weer op weg. 

Meer dan 3000 pechgevallen per dag

Dit jaar wordt een record aan pechgevallen. Naar verwachtingen komen we in 2018 uit op 1,2 miljoen pechgevallen. In 2017 waren dat er 1,1 miljoen. Vooral de sneeuw begin december zorgde voor een record aan pechgevallen, ruim 7.000 op één dag! Normaal zijn dat er ruim 3000 per dag.

Dit jaar ging een dj van Radio 10 met de Wegenwacht mee om live verslag te doen en het miljoenste pechgeval te huldigen. 


Meest voorkomende pechgevallen

Onze 900 wegenwachten komen het vaakst lege accu’s, lekke banden en gevallen van verkeerd getankt tegen. 
Blijf uit de top 10 van de Wegenwacht

Hoeveelste pechgeval je ook bent, wij doen er alles aan om je snel weer met je eigen auto op weg te helpen. Met onze Wegenwacht Service ga je zonder zorgen de weg op.

Bekijk Wegenwacht pakketten

Tips pech voorkomen

Tips bij accuproblemen

Tips bij accuproblemen

Als het kouder wordt, groeit de kans dat je problemen krijgt met de accu. De Wegenwacht krijgt hierover dan ook veel meldingen binnen.

Zelf je auto onderhouden

Zelf je auto onderhouden

Autopech kun je niet voorkomen, maar de kans erop wordt een stuk kleiner wanneer je voor vertrek een aantal eenvoudige controles uitvoert.

Wat betekent dat lampje?

Wat betekent dat lampje?

De waarschuwingslampjes op je dashboard zijn heel belangrijk. Als zo’n lampje gaat branden kan het zijn dat er iets ernstig mis is met jouw auto.

Wegenwacht App

Wegenwacht App

Met de Wegenwacht app kun je snel en gemakkelijk met ons in contact komen. Ook kan je aan de Wegenwacht doorgeven waar je staat via gps.

Pech voorkomen met ANWB Connected

Pech voorkomen met ANWB Connected

Met ANWB Connected weet je hoe het ervoor staat met je auto, soms nog voordat je lampjes gaan branden. Je krijgt automatisch een bericht op je telefoon als er iets mis is of mis dreigt te gaan met je auto.