Het miljoenste pechgeval

Met de Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij

Dankzij ons grote en deskundige netwerk helpen wij jaarlijks meer dan een miljoen leden met pech snel weer op weg. Donderdag 16 november bereikten we het miljoenste pechgeval, maar hierbij stilstaan doen wij wel een andere keer.

Meer dan 3000 pechgevallen per dag

Vorig jaar hebben we 1.178.494 pechgevallen geholpen. Dat komt neer op 3.220 gemiddeld per dag. Toen was de drukste dag op maandag 18 januari. ’s Nachts had het flink gevroren en we verhielpen die dag 7.422 pechgevallen.

Meest voorkomende pechgevallen

Onze 900 wegenwachten hebben in 2016 samen 392.831 uur, ofwel sleutelhulp langs de kant van de weg geboden. Dat is bijna 45 jaar lang. We vervingen 69.760 accu’s en 14.338 banden. 14.866 keer hebben we geholpen bij iemand verkeerd had getankt en we blusten 24 brandjes. 

Hoeveelste pechgeval je ook bent, wij doen er alles aan om je snel weer met je eigen auto op weg te helpen. Met onze Wegenwacht Service ga je zonder zorgen de weg op.

Bekijk Wegenwacht pakketten

Tips pech voorkomen

Tips pech voorkomen

Tips bij accuproblemen

Tips bij accuproblemen

Als het kouder wordt, groeit de kans dat je problemen krijgt met de accu. De Wegenwacht krijgt hierover dan ook veel meldingen binnen.

Zelf je auto onderhouden

Zelf je auto onderhouden

Autopech kun je niet voorkomen, maar de kans erop wordt een stuk kleiner wanneer je voor vertrek een aantal eenvoudige controles uitvoert.

Wat betekent dat lampje?

Wat betekent dat lampje?

De waarschuwingslampjes op je dashboard zijn heel belangrijk. Als zo’n lampje gaat branden kan het zijn dat er iets ernstig mis is met jouw auto.

Wegenwacht App

Wegenwacht App

Met de Wegenwacht app kun je snel en gemakkelijk met ons in contact komen. Ook kan je aan de Wegenwacht doorgeven waar je staat via gps.

Pech voorkomen met ANWB Connected

Pech voorkomen met ANWB Connected

Met ANWB Connected weet je hoe het ervoor staat met je auto, soms nog voordat je lampjes gaan branden. Je krijgt automatisch een bericht op je telefoon als er iets mis is of mis dreigt te gaan met je auto.