Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een miljoen pechgevallen

Hete billen op de achterbank en andere onvergetelijke verhalen

De wegenwachten hebben in oktober dit jaar al één miljoen pechklanten geholpen. Met meer dan 3000 pechgevallen per dag komt de Wegenwacht onvergetelijke, grappige en soms bizarre pechgevallen tegen.

Hete billen op de achterbank

Een dag die begon met een ontspannen rit veranderde snel in een ongemakkelijke en stinkende situatie voor een gezin op weg naar oma. Terwijl ze over de snelweg reden, klaagde een van de dochters voorzichtig over hete billen. Papa en mama moesten aanvankelijk lachen om de grappige klacht, tot het vreemd begon te ruiken. Dat kon niet van de kinderen komen. Snel stopten ze aan de kant van de weg en belden de Wegenwacht. Die vond een gat aan de bovenkant van de uitlaat waaruit gloeiend hete uitlaatgassen ontsnapten. De bekleding had nog net geen vlam gevat. Gelukkig wist de wegenwacht raad: de uitlaat kreeg een tijdelijke 'pleister', het gezin kon veilig doorrijden naar oma en de billen kregen weer een normale temperatuur.

Een miauwende auto

Een andere opmerkelijke oproep bereikte de Wegenwacht toen een automobilist belde over een vreemd geluid onder de motorkap. Was het de radio? Of toch iets anders? De motorkap ging open en daar zagen ze een klein katje zitten. Dat had zich daar op een rustig moment verscholen, de motor was nog lekker warm en daarmee leek het een fijn plekje om te overnachten. Uiteindelijk haalt de wegenwacht wel vier(!) kittens uit het motorblok. De eigenaars van de auto blijken dierenvrienden: ze besluiten de kleine harige passagiers mee naar huis te nemen. Die nacht liggen ze met volle buikjes in een warme mand in de keuken.

Het mysterie van de knipperlichten

Soms zijn pechgevallen gewoon grappig. Zoals het verhaal van het stel dat de Wegenwacht belde omdat hun knipperlichten maar niet uit wilden. Ze belden de Wegenwacht voor hulp. Bij de medewerker aan de telefoon begon ook een lampje te branden. "Knipperen de lichten aan de achterzijde van de auto ook?" Dat was het geval. Bij het parkeren was ongemerkt de knop van de alarmverlichting ingedrukt. Dat hadden ze niet door gehad. Gelukkig was het probleem gauw opgelost. 

Deze verhalen zijn een kleine greep uit de vele bijzondere pechgevallen waarbij de Wegenwacht heeft geholpen. Of het nu gaat om hete billen, pluizige verrassingen onder de motorkap of gewoon een knop die per ongeluk is ingedrukt: wat je pech ook is, met de Wegenwacht is de beste pechhulp altijd dichtbij.

Wegenwacht-hulp via de telefoon?

Jazeker, sommige pechgevallen waar vroeger een wegenwacht naartoe gestuurd werd, kunnen nu opgelost worden via de telefoon. Dat scheelt weer wachten. Twijfel je of je de Wegenwacht moet inschakelen? Je kunt altijd bellen voor advies.

Tips van de Wegenwacht

De 900 wegenwachten kunnen een heleboel pech verhelpen, maar ze weten ook hoe je bepaalde pechoorzaken kunt voorkomen. De Wegenwacht heeft tips.

Het jaar is nog niet voorbij, dus de teller loopt door.

Naar verwachtingen helpt de Wegenwacht dit jaar 1,3 tot 1,4 miljoen pechgevallen.
Dat zijn gemiddeld meer dan 3000 pechvogels per dag en op sommige dagen zelfs meer dan 10.000! Maar of je nu pechvogel nummer 1 of 1 miljoen bent: de Wegenwacht doet er alles aan om je zo snel mogelijk op weg te helpen.

Wat je pech ook is...

met Wegenwacht is de beste pechhulp altijd dichtbij

Bekijk de pakketten 
Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Wegenwacht® voor het hele gezin 

Rijden jouw partner en kind ook in de gezamenlijke auto of juist in een eigen auto? Als de auto met pech komt stil te staan, is het fijn als ook zij pechhulp krijgen.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.