Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik ga op reis en neem mee

Dit wil je altijd in de auto hebben liggen

Weer of geen weer, de Wegenwacht rukt altijd uit voor pechgevallen. Maar wat als je nou zo'n pechvogel bent en je staat in de stromende regen of de brandende zon? Dan ben je blij dat jij goed bent voorbereid dankzij deze tips van de Wegenwacht.

Een paraplu

Ook als je zeker weet dat het niet gaat regenen. Waarom? Stel je komt met pech langs de kant van de weg te staan in de brandende zon, dan kan een paraplu ook prima dienst doen als parasol. (Uiteraard ook handig mocht er nou ineens toch een stortbui neerdalen)

Eten en drinken

Neem (extra) water mee. En snacks. Soms sta je lang in de file of kan het even duren voor je geholpen wordt bij pech. Dan is voldoende drinken (en eten) altijd fijn en soms zelfs noodzakelijk.

Een handdoek of laken

Een handdoek of laken is multifunctioneel. Je kunt er een zijraam mee afdekken mocht de zon erg hard schijnen. Of juist de voorruit voor als je de auto niet in de schaduw kunt parkeren. Mocht je geen airco hebben of de airco kapot gaan, dan kun je 'm (eventueel nat) op het dashboard leggen. Zeker een doek in een lichte kleur kan dan goed helpen om wat koelte te geven. En als het frisjes is,  functioneert 'ie als dekentje. 

Een jas of vest

Want hoe lekker het ook was toen je instapte, het weer kan altijd omslaan. En mocht je ook wel eens 's nachts rijden: dan kan het flink afkoelen. Niet prettig als je onverhoopt langs de kant van weg staat.

Mobiele telefoon

Zorg dat je telefoon goed is opgeladen en neem eventueel een oplader voor je telefoon en/of een powerbank mee. Want als je telefoon leeg is, kun je lastig pech melden. (Ook handig, download meteen de ANWB Onderweg app)

Ook hebben de meeste smartphone's een zaklamp. Onmisbaar in het donker!

Reservewiel

In sommige auto's past het niet, maar neem als het even kan een reservewiel mee. Regen, wind of zonneschijn, een lekke band wil je zo snel mogelijk (laten) verhelpen. Binnen Nederland valt er vaak nog wel een oplossing te vinden, in het buitenland is dat niet altijd even makkelijk. Zo zijn niet altijd alle maten op voorraad. Dan kan het wel eens dagen duren.