Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Pechhulp in het Nederlands

In Nederland staan we dag en nacht voor je klaar. Maar ook in het buitenland kun je 24 uur per dag rekenen op de persoonlijke en deskundige hulp van de Nederlands sprekende Alarmcentrale van de ANWB.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen bij pech in het buitenland graag geholpen willen worden in het Nederlands. Natuurlijk kom je er als je pech hebt op vakantie zelf wel uit. Met handen en voeten, een beetje Engels komt het altijd goed. Maar dit zorgt ook voor stress. Iets waar je, juist op vakantie, niet op zit te wachten. Je wilt ontspannen en de pech snel achter je laten. Dan is het een heel prettige gedachten dat je gewoon door kunt gaan met genieten terwijl de medewerkers van de ANWB Alarmcentrale de hulpverlening over neemt. Je wordt als ANWB-lid gewoon te woord gestaan in het Nederlands en de medewerkers van de Alarmcentrale lossen de afhandeling en coördinatie af met de plaatselijke hulpverlening. We houden je per telefoon of SMS op de hoogte van de hulpverlening.

Wegenwacht in het buitenland

In veel Europese landen verzorgen de zusterclubs van de ANWB de pechhulp, zoals je dat in Nederland gewend bent. Maar een Wegenwacht bestaat niet overal. Dan wordt je bij pech meestal weggesleept naar een garage. Het is mogelijk dat je niet helemaal begrijpt wat er aan de hand is op zo’n moment. De ANWB Alarmcentrale neemt voor jou contact op met de garage. Ook helpen onze medewerkers bij het regelen van vervangend vervoer wanneer de auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden en je Wegenwacht Europa (Standaard of Compleet) hebt afgesloten.