Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zuider Kluftroute

Nederland, Drenthe, Beilen

Dit is een lange en gevarieerde route met vrij veel natuur en hier en daar wat cultuurhistorie. De route kruist drie verkeersaderen die van noord naar zuid lopen: de A28 uit 1971, de spoorwegnaar Assen en Groningen die de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen rond 1870 aanlegde en het Linthorst Homankanaal uit 1927. Mocht het een warme dag zijn: ongeveer vier kilometer na de start ligt in het Ter Horsterzand een spartelplas,ofwel een ven waar je mag zwemmen. De horeca bevindt zich bij deze route precies halverwege, al biedt de natuur volop alternatieven voor wie proviand meeneemt.

De route is ANWB-bewegwijzerd en start bij Station Beilen (daarna knooppunt 01). Daar is ook parkeergelegenheid voor wie met de auto komt. 

Routeverkorting
Je kunt de route verkorten door aan de rand van het Terhorsterzand (ca. 250 m na de parkeerplaats) bij wandelknooppunt 29 linksaf te slaan naar knooppunt 89.  De totale lengte van de route wordt dan geen 21,5 km maar 11 km.

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.