Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Struinen over de Kalmthoutse Heide

Nederland, Noord-Brabant, Ossendrecht

Gelukkig bestaan ze nog: natuurgebieden waar je urenlang kunt wandelen zonder asfaltwegen of tingelende fietsbellen. In Grenspark Kalmthoutse Heide staat de wandelaar namelijk op 1. Hier struin je over zandpaden, langs vennen, door bossen en over eindeloze heidevelden. Verwacht geen horeca onderweg. Is ook niet nodig. Tijdens deze ‘puur natuurwandeling’ picknick je lekker in de schaduw van een eenzame vliegden en geniet je van het uitzicht én de rust. Het grenspark is namelijk een officieel stiltegebied. Alleen de rugstreeppadden in het Kleine Meer doorbreken er de stilte. Je hoort ze ’s avonds al van een paar kilometer afstand brullen.

Let op!

Van 15 maart t/m 30 juni is een deel van de Belgische Kalmthoutse Heide vanwege het vogelbroedseizoen beperkt toegankelijk. Wie afzettingen wil voorkomen, kan in die periode het beste op Nederlands grondgebied blijven. Wandel daarvoor bij knooppunt 30 richting knooppunt 8 (bij het Groote Meer) en pik vanaf daar de routebeschrijving weer op (richting wkp 31-36-21). De wandelroute wordt hierdoor 9 kilometer in plaats van 14 km.

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.