Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oudste wandelroute van Nederland etappe 6

Nederland, Gelderland, Heelsum

In 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland. 150 kilometer wandelen, dwars door het hart van Nederland van west naar oost. En die wandelroute kun je vandaag de dag nog steeds lopen. De start is in Amsterdam, de finish in Arnhem. Onderweg loop je o.a. door het Gooi, over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. De route is vlak en de helft voert over onverharde wegen. De route bestaat oorspronkelijk uit zes etappes, maar Etappe 1 (30 km) is gesplitst in Etappe 1A (10 km) en Etappe 1B (20 km).

Etappe 6 (slot-etappe), Heelsum – Arnhem, biedt veel te genieten: Kasteel Doorwerth, natuurgebied Rolandseck en de Tour-waardige Italiaanseweg. En dan het uitzicht bij restaurant Westerbouwing in Oosterbeek: alleen al daarom zou je vanuit Amsterdam hierheen komen lopen! Veel asfalt, dat wel, maar de Airborne begraafplaats laat je vast niet onberoerd en het Arnhemse park Sonsbeek doet op een mooie dag niet onder voor het Vondelpark. Met het zachte gras onder je schoenen is het hier heerlijk terugkijken op een schitterende tocht.

N.B. Deze (laatste) etappe volgt op Etappe 5 Elst - Heelsum. Kijk hier voor meer informatie (zoals geo-pdf's). 

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.