Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

LAW Pelgrimspad deel 2 etappe 13

Nederland, Limburg, Schin op Geul

Het pad tussen Den Bosch en Maastricht toont de schoonheid van het Brabantse en Limburgse landschap. Daarnaast geven de route van maar liefst 256 kilometer en de bijbehorende gids iets weer van het katholieke volksgeloof in de afgelopen eeuwen, zoals veldkruisen op plaatsen met een speciale betekenis en kapellen daar waar mirakels zijn geschied. Het Pelgrimspad maakt je een beetje vertrouwd met de belevingswereld van middeleeuwse pelgrims. Maar je kunt van het Pelgrimspad ook uw eigen pelgrimage maken. Op deze dertiende etappe van het Pelgrimspad wandel je over het plateau van Margraten, waar veel boerderijen van het Zuid-Limburgse type staan, over een grotendeels authentiek patroon van landweggetjes en holle wegen met wegkruizen, naar Maastricht, eindpunt van het Pelgrimspad. Maastrichtenaren noemen hun stad trots, de ster onder de steden.

 

Het pad tussen Den Bosch en Maastricht toont de schoonheid van het Brabantse en Limburgse landschap. Daarnaast geven de route van maar liefst 256 kilometer en de bijbehorende gids iets weer van het katholieke volksgeloof in de afgelopen eeuwen, zoals veldkruisen op plaatsen met een speciale betekenis en kapellen daar waar mirakels zijn geschied. Het Pelgrimspad maakt je een beetje vertrouwd met de belevingswereld van middeleeuwse pelgrims. Maar je kunt van het Pelgrimspad ook uw eigen pelgrimage maken.

Tijdens de twaalfde etappe van het Pelgrimspad deel 2 wandel je over het plateau van Margraten, waar veel boerderijen van het Zuid-Limburgse type staan, over een grotendeels authentiek patroon van landweggetjes en holle wegen met wegkruizen, naar Maastricht, eindpunt van het Pelgrimspad. Maastrichtenaren noemen hun stad trots, de ster onder de steden.

Het Pelgrimspad is een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) van Wandelnet.

 

 

Tot 60% korting
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.