Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

In adellijke kringen

Nederland, Limburg, Valkenburg aan de Geul

Alles wat een sterveling van ‘boven de rivieren’ voor ogen komt bij de gedachte aan Zuid-Limburg is inbegrepen: heuvels, holle wegen, mergelwanden, wegkruisen, kapellen en hellingbossen. En bij hellingbossen – de naam zegt het al – horen hellingen. Vogelgekwetter, een klingelende kerkklok en het ritme van uw eigen ademhaling is al wat u hoort. Een aantal kastelen zorgt voor het nodige cachet. Hun mergelstenen torens verschijnen tussen het groene lover, hun muren en statige oprijlanen verhalen van machtige heersers van toen. In de laatste afdaling nadert het levendige Valkenburg. Wars van drukte? Buiten het hoogseizoen is het een stuk rustiger.

Let op! Als gevolg van de overstromingen in Limburg kunnen delen van deze route (door Valkenburg en langs de Geul) niet toegankelijk zijn. Check van tevoren de actuele situatie op de site van Visit Zuid-Limburg

NB: Dit is een pittige wandeling door heuvelachtige terrein. Een goed conditie en goede wandelschoenen zijn noodzakelijk.

 

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.