Geniet van de appeltaartweken!

Appeltaart kun je het hele jaar door eten. Maar de lekkerste appeltaart is toch: versgebakken van appels die gisteren nog aan de boom hingen. Fruittelers halen de blozende wangetjes van de bomen. Na een fietstocht geniet je nóg meer van zo'n welverdiende punt. 

ANWB-routes langs boomgaarden

Deze ANWB-routes voeren langs appelboomgaarden.

ANWB-wandelroute Olmenhorstroute
ANWB-fietsroute Putten en Ijsselmonderoute
ANWB-wandelroute Langs de oevers van de oude maas
ANWB-fietsroute Neerrijnenroute
ANWB-fietsroute Lingeroute
ANWB-fietsroute Koningslust
ANWB-fietsroute Lopikerwaard-oost
ANWB-fietsroute Midden-Betuweroute
ANWB-fietsroute Maas en Waalroute
ANWB-fietsroute Zeewolde
ANWB-fietsroute De Hoek
ANWB-fietsroute Buitenplaatsenroute

Nederlandse appels

Nederland is een echt appelland. Appelrassen zoals de jonagold, cox, elstar en goudreinette doen het hier heel goed. Maar de appeloogst is afhankelijk van het weer en daarom niet goed te voorspellen. Dit jaar richtte de vorst in het voorjaar veel schade aan in de appelboomgaarden en valt de oogst zo’n 25% lager uit. Die blozende appeltjes zijn dus echte collectors-items geworden!

Appeltaart bij ANWB Gastvrij Pluspunten

ANWB Gastvrij Pluspunten zijn stuk voor stuk leuke adresjes om onderweg even te pauzeren tijdens een fiets-wandel- of boottochtje. Bij deze Gastvrij Pluspunten eet je de lekkerste appeltaart.

Bekijk op de kaart waar je terecht kunt voor appeltaart!

ANWB Gastvrij Pluspunten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser of wandelaar naar de zin te maken. Het zijn stuk voor stuk leuke adresjes om onderweg even te pauzeren tijdens een fiets-wandel- of boottochtje.

Legenda

Gastvrij Pluspunt