Naar artikel

ANWB Gastvrij

De leukste adresjes voor onderweg

Nederland heeft schitterende landschappen die uitnodigen om er op uit te gaan polders, duinen, bossen, heidevelden... Afgewisseld met sfeervolle kleine plaatsjes en fraaie grote steden. Dat smeekt om een wandel- of fietstochtje! Én om leuke adresjes voor een rustpauze onderweg met iets lekkers. Kun je meteen je e-bike accu opladen of je waterflesje vullen. Bovendien ontvang je als ANWB-lid altijd het tweede kopje koffie of thee gratis!*

Dit kun je verwachten van een ANWB Gastvrijpunt

ANWB Gastvrijpunten zetten nét dat stapje extra om het je naar de zin te maken. Puf uit onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt. Bovendien kun je er gratis:

✓ Je band plakken of oppompen (plaksetje en pomp aanwezig)
✓ Een pleister plakken (EHBO-set aanwezig)
✓ Schuilen voor de regen
✓ Even naar het toilet
✓ Je flesje water vullen
✓ Je e-bikeaccu opladen

En als ANWB-lid heb je een streepje voor, namelijk:

Altijd het tweede kopje koffie of thee gratis!

Alleen voor ANWB-leden: het tweede kopje koffie of thee gratis bij ANWB Gastvrijpunten, *na bestelling van een kopje koffie of thee met taart of een broodje en op vertoon van uw ANWB lidmaatschapspas in de gratis ANWB Eropuit app. 

Hoe werkt het?

Je verzilvert het ledenvoordeel eenvoudig met de ANWB Eropuit app:
1. Open de app en log in.
2.a. Ben je in de buurt van een ANWB Gastvrijpunt tijdens een wandel- of fietstocht? Dan verschijnt er vanzelf een pop-up in de app.
Let op: om deze meldingen te ontvangen moet je dit toestaan in de app. Ga in de app naar Mijn ANWB. Klik op Instellingen en dan op Meldingen. Zet de melding '2e kopje koffie/thee aanbiedingen' aan. 
2.b. Of zoek via de 'In de buurt'-kaart in de app een ANWB Gastvrijpunt bij jou in de buurt. Je herkent ze aan de gele koffie-icoontjes.  
3. Open de Gastvrijpunt-pagina. Je ziet meteen de voucher voor het tweede gratis kopje koffie of thee. Klik in de voucher op 'Bekijk ledenvoordeel' en dan op de oranje knop 'Verzilveren'. 
4. Nu verschijnt jouw persoonlijke voucher en ANWB lidmaatschapspas.
5. Toon deze aan de persoon die jouw bestelling opneemt. Je ontvangt na je eerste bestelling het tweede kopje koffie of thee gratis. 

Bekijk hier alle voorwaarden die betrekking hebben op het tweede kopje koffie of thee gratis

Nieuw! De ANWB Lekkerbekroutes

De Lekkerbekroutes starten bij een ANWB Gastvrijpunt, waar je eerst geniet van een kop koffie (of thee) met iets lekkers én een gratis tweede kopje! Onderweg is er een goede lunchplek en aan het einde van de tocht wacht een Gastvrijpunt waar je kunt nagenieten bij een borrel(hap) of diner. Bekijk alle Lekkerbekroutes op deze pagina

Zoek een ANWB Gastvrijpunt

Bekijk alle ANWB Gastvrijpunten op de kaart. Klik op het icoontje om meer informatie te vinden over het ANWB Gastvrijpunt. 

Voeg een Gastvrijpunt toe aan je route

Plan je zelf een fietsroute? Voeg dan meteen een ANWB Gastvrijpunt toe aan je route. Dit doe je door op het koffiekop-icoon in de fietsknooppuntenplanner te klikken en 'voeg toe' te selecteren. De locatie verschijnt meteen in je route, ook als je deze print.

Meer informatie?

Wil je meer weten over ANWB Gastvrij, of ben je ondernemer en wil je ANWB Gastvrijpunt worden? Stuur dan een e-mail naar gastvrij@anwb.nl, of kijk op Ondernemersinformatie ANWB Gastvrij.

Heb je een bezoek gebracht aan een ANWB Gastvrijpunt en was er iets niet in orde? Laat het ons weten.

Gastvrijpunten op de kaart