Wandelroutes voor lekkerbekken

Een dag wandelen wordt nog fijner met leuke adresjes waar je onderweg kunt uitpuffen bij een hapje en drankje. Daarom de Lekkerbekroutes, met ANWB Gastvrijpunten aan het begin, einde én als tussenstop.

De Lekkerbekroutes starten bij een ANWB Gastvrijpunt, waar je eerst geniet van een kop koffie (of thee) met iets lekkers én een gratis tweede kopje! Onderweg is er een goede lunchplek en aan het einde van de tocht wacht een Gastvrijpunt waar je kunt nagenieten bij een borrel(hap) of diner. Knorren de magen en kriebelen de voetjes al?

De Lekkerbekroutes

  • Om de Wijde Blik (ca. 10.5 km): voor de waterliefhebbers! Terrassen aan het water, uitzicht op voorbijevarende boojes en wandelen langs de Wijde Blik - de grootste van de Vechtplassen. Een route die ook leuk is met en voor kinderen. 
  • Langs de Zandmotor (ca. 17 km, of 3.5 tot 7 km voor de route met (jonge) kinderen): ontdek de diversiteit van de zuidkant van Den Haag. Van het beeldschone historische Landgoed Ockenburgh tot innovatieve kustproject De Zandmotor, waar wind, water en zand het landschap boetseren tot een soort Waddennatuur. Met de laatste kilometers door het rijk van orchideeënkwekers en radijstelers (Westland) en de moderne villawijk Madestein. 
  • Hoogtepunten van de Hondsrug (ca. 18.5 km, in te korten naar 12.5 of 5 km): Verrassend, avontuurlijk en vol historie. Wandel langs hunebedden, grafheuvels, het Boomkroonpad en de bijna tropisch ogende, helderblauwe zwemplassen 't Nije Hemelriek en het Gasselterveld. 

Altijd het tweede kopje koffie/thee gratis bij ANWB Gastvrijpunten

Wist je dat je bij alle ANWB Gastvrijpunten als ANWB-lid het tweede kopje koffie of thee gratis krijgt? Na bestelling van een kopje koffie of thee met taart of een broodje en op vertoon van je ANWB lidmaatschapspas in de gratis ANWB Eropuit app.

Kijk voor meer informatie over ANWB Gastvrij en een overzicht van alle Gastvrijpunten op anwb.nl/gastvrij