Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wandelroutes voor lekkerbekken

Een dag wandelen wordt nog fijner met leuke adresjes waar je onderweg kunt uitpuffen bij een hapje en drankje. Daarom de Lekkerbekroutes, met ANWB Gastvrijpunten als begin, tussenstop en einde van de wandeling.

De Lekkerbekroutes starten bij een ANWB Gastvrijpunt, waar je eerst geniet van een kop koffie (of thee) met iets lekkers. Onderweg is er een goede lunchplek en aan het einde van de tocht wacht een Gastvrijpunt waar je kunt nagenieten bij een borrel(hap) of diner. Borrelen de magen en kriebelen de voetjes al?

Om de Wijde Blik

Ca. 10.5 km, Kortenhoef, Noord-Holland

Voor de waterliefhebbers! Terrassen aan het water, uitzicht op voorbijvarende boojes en wandelen langs de Wijde Blik - de grootste van de Vechtplassen. Een route die ook leuk is met en voor kinderen.
Bekijk de wandelroute 

Langs de Zandmotor

Ca. 17 km (3.5 tot 7 km voor route met (jonge) kinderen), Den Haag, Zuid-Holland

Ontdek de diversiteit van de zuidkant van Den Haag. Van het beeldschone historische Landgoed Ockenburgh tot innovatieve kustproject De Zandmotor, waar wind, water en zand het landschap boetseren tot een soort Waddennatuur. Met de laatste kilometers door het rijk van orchideeënkwekers en radijstelers (Westland) en de moderne villawijk Madestein. 
Bekijk de wandelroute

Hoogtepunten van de Hondsrug

Ca. 18.5 km (in te korten naar 12.5 of 5 km), Borger, Drenthe

Verrassend, avontuurlijk en vol historie. Wandel langs hunebedden, grafheuvels, het Boomkroonpad en de bijna tropisch ogende, helderblauwe zwemplassen 't Nije Hemelriek en het Gasselterveld. 
Bekijk de wandelroute

Hofjes en herenhuizen

Ca. 8 km, Den Haag, Zuid-Holland

Een van de mooiste delen van Den Haag is de Archipelbuurt. Een wijkje vol hofjes, ‘bosjes’, herenhuizen en statige pleinen. Gooi daar een goeie koffie- en lunchspot bij en een eeuwenoud café om na te bieren en je hebt een fijn dagje Hofstad. De wandelroute Hofjes en herenhuizen (8 km) neemt je mee langs de geheime plekken van deze buurt.

Bekijk wandelroute

Kromme Rijn

Ca. 11.6 km, Bunnik, Utrecht

Over het jaagpad langs de Kromme Rijn, een van de mooiste paden van Nederland, zie je ’s zomers kano’s en sups traag voorbij peddelen. Altijd geniet je daar van het geruststellende landelijke uitzicht. Je passeert de landgoederen Oud-Amelisweerd en Niënhof, terwijl je een goed zicht hebt op Fort Vechten en Fort bij Rhijnauwen, beide onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Bekijk wandelroute