Brommerverzekering

Brommerverzekering

Bereken je premie

Brommerverzekering

Je brommer goed verzekerd

Met de ANWB Brommerverzekering ga je veilig de weg op. Of je nu een brommer, scooter of snorfiets wilt verzekeren, wij bieden altijd een passende verzekering. Sluit een WA-verzekering af of kies voor een Allrisk dekking waarbij ook diefstal en schade aan je eigen brommer, helm en kleding wordt vergoed.

Kies de brommerverzekering die bij je past

Je kunt kiezen uit verschillende basisdekkingen, hiermee ben je goed verzekerd tegen diefstal en schade. Kies je voor de diefstaldekking? Dan krijg je het volledige aankoopbedrag terug als jouw nieuw gekochte brommer in het eerste jaar wordt gestolen. Je moet dus wel de eerste eigenaar zijn om aanspraak te maken op deze vergoeding. Na 12 maanden ontvang je het verzekerd bedrag. Ben je niet de eerste eigenaar dan krijg je altijd de dagwaarde vergoed.

Met de dekking Diefstal en Aanrijding ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen brommer door een aanrijding die jij hebt veroorzaakt. Daarnaast zijn je kleding en helm meeverzekerd tot €350,-. In de tabel hieronder zie je wat precies verzekerd is bij iedere dekking.

Is een brommerverzekering verplicht?

Je bent wettelijk verplicht om je brommer minimaal WA te verzekeren. Zo ben je verzekerd voor schade die je met je scooter toebrengt aan anderen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete. Sluit dus meteen na aankoop van je bromfiets een verzekering af.

Brommer of scooter schorsen

Ook al staat je brommer al een hele poos stil in de schuur, hij moet toch verzekerd zijn. Als je van plan bent je brommer voor langere tijd niet te gebruiken, kun je er voor kiezen om je brommer te schorsen. Je bent dan ook niet meer verplicht je bromfiets WA te verzekeren en kunt dus je brommerverzekering tijdelijk stopzetten of opzeggen. Je kunt heel gemakkelijk online het kenteken van je bromfiets schorsen via de website van het RDW.

Welk slot moet ik kopen voor mijn brommer?

Wanneer je jouw brommer verzekert voor diefstal eist de verzekeraar dat je je brommer voorziet van een goedgekeurd ART-slot. Stichting ART keurt alle sloten en heeft kwaliteitseisen ontwikkeld waar een goed slot aan moet voldoen. Voor je bromfiets heb je minimaal een ART-slot met 3 sterren nodig. 

Kies je brommerverzekering

Dekking ANWB Brommerverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen

Diefstal

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

Diefstal en Aanrijding

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar
 • Schade door aanrijding

Aanvullende dekkingen

Het is geen prettig idee, maar het kan gebeuren dat je blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval met je bromfiets. Met de aanvullende dekking Ongevallen voor opzittenden keert ANWB vergoedingen uit aan jou of aan je nabestaanden. Dit kan gaan om een vergoeding voor verlies van inkomen, kosten van aanpassingen bij invaliditeit of een medische behandeling die niet wordt uitgekeerd door je zorgverzekering.

De verzekerde bedragen zijn:
- bij overlijden € 3.000,-
- bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-

Met Verhaalsrechtsbijstand helpen we je om de schade te verhalen bij degene die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Dit gaat om zowel materiële schade (schade aan je bromfiets, kleding of bagage) als letselschade.

Bij diefstal of total loss van je nieuw gekochte bromfiets binnen 1 jaar na de aankoopdatum krijg je het aankoopbedrag terug (mits je de eerste eigenaar bent van de bromfiets). Dit noemen we ook wel de aanschafwaarde of nieuwwaarde. Met de 3 jaar aanschafwaardegarantie kun je deze periode verlengen tot 3 jaar. Deze dekking kan alleen afgesloten worden als de bromfiets nieuw is en je de eerste eigenaar bent.

Veelgestelde vragen

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon of dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op je bromfiets rijdt. Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijd je zelf het meeste op de bromfiets? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijd je zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geef je hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan vergoeden wij de schade niet. Bekijk hier de voorwaarden.

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet je bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van je dat je zorgvuldig met jouw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

Schadevrije jaren zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

Meer over no-claim korting

Het eigen risico is afhankelijk van het type bromfiets en de schadesoort.

Brom- en snorfietsen en E-scooters

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125,-
 • bij beschadiging: € 125,-

Fiets met hulpmotor en fiets met trapondersteuning

 • bij diefstal of totaal verlies: geen eigen risico
 • bij gedeeltelijke schade: € 20,-

Brommobiel

 • Bij vervanging van een ruit: € 150
 • Bij reparatie van een ruit: geen eigen risico
 • Bij andere schade: € 300

Meer over eigen risico

Het eigen risico geldt alleen voor diefstal en schade aan jouw eigen brommer. Bij schades aan anderen geldt het eigen risico niet. Bij de ANWB geldt het volgende eigen risico:

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125
 • bij beschadiging: € 125

Meer over het eigen riscio.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service