ANWB Streetwise Verkeersweek

De week waarin jouw leerlingen buurthelden worden.

  • Themaweek over verkeer.
  • Verkeersveiligheid in lokale omgeving.
  • Missies voor alle groepen (1 t/m 8).

Een week vol plezier waar kinderen vaardigheden oefenen en zich meer bewust worden van het verkeer in hun buurt. Het draait om ‘naar buiten gaan’ en samen met klasgenoten de handen uit de mouwen steken om bij te dragen aan verkeersveiligheid!

Waarom een Verkeersweek?

Naast brede en algemene verkeerseducatie, is het essentieel dat kinderen verkeerskennis opdoen specifiek voor hun directe omgeving.

Missies

Tijdens de Streetwise Verkeersweek gaan jouw leerlingen een Streetwise missie aan. De leerlingen werken samen door te observeren, informatie te verzamelen en jullie buurt te bewaken. De Streetwise Verkeersweek heeft acht verschillende missies. Deze acht missies zorgen ervoor dat kinderen de kans krijgen om alle badges te verzamelen, maar ook om elk jaar iets nieuws te leren.

Nee, de Verkeersweek zit gratis bij Streetwise Digitaal en Streetwise Praktijk en is niet los te boeken.

De Verkeersweek komt vanaf het schooljaar 2023/2024 beschikbaar. De ontwikkeling is nog in volle gang.

Na aanschaf van de digitale Streetwise verkeersmethode krijg je via Basispoort toegang tot de online Streetwise omgeving met alle lesmaterialen, waaronder de Verkeersweek. Deze lessen zijn volledig beschikbaar voor het digibord en kunnen ook geopend worden op de laptop/Chromebook.

Contact

Wil je meer informatie over ANWB Streetwise?
Neem dan contact op via:
Telefoonnummer: 088-2698543
E-mail: anwbstreetwise@anwb.nl