Nieuw: Streetwise digitale leerlijn
Gratis voor schooljaar '23 -'24

Nieuw: Streetwise digitale leerlijn

 • Voor groep 1 t/m 8
 • Leuk voor leerlingen
 • Gemakkelijk voor leerkrachten
 • Vernieuwde leerdoelen
Doe mee!

Verkeersveiligheid begint in het onderwijs

De gemakkelijkste en leukste leermethode van Nederland

Met de gloednieuwe Digitale leerlijn van ANWB Streetwise werken kinderen door middel van interactieve oefeningen op een speelse manier aan hun verkeerskennis op school. De lessen zijn door leerkrachten flexibel in te delen en via een online dashboard kunnen zij zonder voorbereidingstijd en nakijkwerk de voortgang van leerlingen volgen.

Een Streetwise-School is een school die deelnemer is aan Streetwise Praktijk en/of Streetwise Digitaal.

Als Streetwise-School krijg je allerlei leuke extra’s:

 • Verkeersweek.
 •  Verkeersgame.
 • Hulp bij subsidieaanvragen bij de praktijklessen.
 • Nieuwsbrief.


De leerlijn uitproberen?

Introductieaanbod: tijdelijk kosteloos te bestellen

Wil je de Digitale leerlijn van ANWB Streetwise uitproberen op jouw school? Meld jouw school dan nu aan en gebruik de digitale leerlijn schooljaar 2023-2024 kosteloos op jouw school. Bij afname van de Digitale leerlijn ontvang je automatisch ook het ANWB Streetwise verkeersweekprogramma. Naast de digitale leerlijn bestaat het complete Streetwise aanbod uit Praktijklessen op school en een Verkeersgame voor thuis.

Bestel nu

Leerkrachtenhandleiding

Download hier de leerkrachtenhandleiding

Veelgestelde vragen

Registreren kan via het formulier "Word een Streetwise School".

Het kan verschillende oorzaken hebben dat je je niet kunt registreren.

 • Je krijgt de foutmelding: "Die gebruikersnaam (mailadres) bestaat al."
  Dit betekent dat je je al eens geregistreerd hebt met het betreffende mailadres. In dat geval kan je kiezen voor “wachtwoord vergeten”
 • Je hebt niet de juiste gemeentenaam gebruikt.
 • Je hebt niet het juiste brin (vestigings)nummer gebruikt (dit moeten altijd 6 tekens zijn).
  Wil je het juiste brin (vestigings)nummer van de school weten, stuur dan een e-mail naar anwbstreetwise@anwb.nl

Via de portal kan je onderaan kiezen voor "wachtwoord vergeten". Je vult dan je e-mailadres in en je ontvangt een e-mail een link voor het kiezen van een nieuw wachtwoord.

 • Controleer of er geen spelfout in je e-mailadres staan. Er wordt een e-mail gestuurd naar het e-mailadres waarmee geregistreerd is.
 • Check de spam box
 • Waarschijnlijk heeft u bij registratie “opt out” aangegeven. U kan dit niet zelf wijzigen. Neem hiervoor contact op met ANWB Streetwise via anwbstreetwise@anwb.nl of 088 - 26 98 543

Ja dat kan. Wanneer men zich registreert met een ander e-mailadres is dat geen probleem.

Een adreswijziging dient u door te geven aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit kan via de website van DUO.
De ANWB ontvangt alle openbare adresgegevens in een maandelijkse update vanuit DUO.

Digitale leerlijn

Ja, de verkeersmethode is zo ontwikkeld, dat alle basisscholen die digitale verkeerslessen (willen) geven, hier gebruik van kunnen maken middels: digibord, laptop en/of chromebook.

De lessen bestaan uit een klassikaal gedeelte en een individueel gedeelte. Het individuele gedeelte kan ook in kleine groepjes plaatsvinden.

Na aanschaf van de digitale Streetwise verkeersmethode krijg je via Basispoort toegang tot de online Streetwise omgeving met alle lesmaterialen. Deze lessen zijn volledig beschikbaar voor het digibord en kunnen ook geopend worden op de laptop/Chromebook.

Ja, de leerlingen kunnen ook thuis (met dezelfde logingegevens) met de digitale Streetwiselessen aan de slag gaan. Bijvoorbeeld om oefeningen opnieuw te doen, om vooruit te werken of doordat lessen op school niet door kunnen gaan (denk daarbij ook aan coronamaatregelen). Als school bepaal je of je deze mogelijkheden wilt stimuleren.

Heel het schooljaar 2023/2024 is de Streetwise digitale leerlijn kosteloos te gebruiken. De prijs na schooljaar 2023-2024 is € 5,75 per leerling, exclusief BTW.

Om gebruik te kunnen maken van onze digitale leerlijn dient de school een Verwerkersovereenkomst af te sluiten op bestuursniveau. Daarmee wordt de verwerking van persoonsgegevens afgedekt voor de digitale leerlijn. De directeur ontvangt een bericht wanneer deze ondertekend kan worden.

Overig

Deze leerlijn is ontwikkeld in nauwe samenwerking met leerkrachten, ouders, kinderen, verkeersexperts (Royal HaskoningDHV), onderwijskundigen. De ontwikkelaar van dit programma is &samhoud creative tech.

We willen onze impact op verkeersveiligheid vergroten. Onze maatschappelijke ambities komen voort uit onze missie: "mobiliteit veilig is voor iedereen". We zetten ons in voor verkeersveiligheid en dragen daarmee bij aan de nationale (SPV) en internationale (EU Vision Zero) ambitie op verkeersveiligheid; 0 verkeersdoden in 2050.

ANWB streeft er naar dat ‘elk kind veilig op de fiets’ kan in heel Nederland, want elk slachtoffer is er één teveel en niemand mag achterblijven.

De ANWB biedt met Streetwise ruim 15 jaar praktische verkeerseducatie aan en er zijn meer dan 3.000 basisscholen die Streetwise praktijklessen afgenomen hebben. Dit realiseren we door dagelijks met een team van ca. 60 Streetwise instructeurs op de scholen praktijklessen te geven.

Leuk weetje: wist u dat de ANWB al sinds 1924 verkeerslessen geeft?

Na aanmelding voor Streetwise wordt de Verwerkersovereenkomst gemaild naar de directie van je school. Via Validsign kan de Verwerkersovereenkomst getekend worden voor akkoord. 

Contact

Wil je meer informatie over ANWB Streetwise?
Neem dan contact op via:
Telefoonnummer: 088-2698543
E-mail: anwbstreetwise@anwb.nl