Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

34-daagse groepskampeerrondreis Corsica en Sardinië

Reis mee naar het Franse Corsica en het Italiaanse Sardinië. Beide eilanden hebben elk een eigen landschap, karakter en cultuur. De route is voorbereid, de reisbegeleiders staan voor je klaar, een excursiepakket is inclusief en de campings zijn geboekt.
  • inclusief 7 (bus/boot)excursies, 6 lunches en 2 avondmaaltijden
  • je reist met je eigen kampeermiddel
  • voldoende gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan

Jouw reis

Eilandhoppen in de Middellandse Zee: combineer Franse flair op Corsica met Italiaanse elegantie op Sardinië. 

Op de heen- en terugreis pik je ook nog een stuk van het vasteland van Italië mee, met het Gardameer, Pisa en de regio Lombardije.

Na een kort verblijf aan het Gardameer in Noord-Italië bewonder je de scheve stand van de toren in Pisa.

Dan maak je de overtocht naar Corsica, waar je verschillende havenplaatsjes bezoekt en geniet van de mooie rode rotsformaties van de Calanches de Piana. In de hoofdstad Ajaccio treed je in de voetsporen van Napoleon en in het mondaine Porto-Vecchio begeef je je tussen de rijken der aarde. 

Een volgende overtocht brengt je naar het nabijgelegen Sardinië, waar vele beschavingen door de eeuwen heen rijkelijk hun sporen hebben achtergelaten, van de prehistorische Nuraghe-cultuur tot de Romeinen en Catalanen. Zo wordt de havenstad Alghero niet voor niets ‘klein Barcelona’ genoemd. Neem de ‘geitentrap’ naar de Grot van Neptunus, maak een mooie boottocht langs de kust en bekijk de bijzondere muurschilderingen in het bergdorp Orgosolo. 

Aan het eind van de reis vaar je weer terug naar het Italiaanse vasteland en rijd je terug naar huis.

Je verblijft in...
Je reist met jouw eigen kampeermiddel en kunt rekenen op een gereserveerde kampeerplek. Uitgaande van de reisroute zoekt de ANWB op gepaste afstanden naar goede campings. Bij aankomst op de volgende camping krijg je door de reisbegeleider een plaats toegewezen.

Je ontvangt de definitieve lijst met campings in de reisbescheiden.

Excursies en hoogtepunten
• busexcursie Cap Corse
• busexcursie Porto en les Calanches
• bus-/bootexcursie Bonifacio
• busexcursie binnenlanden en naar de schaapherders
• boottochtje Sardinië
• busexcursie Mamoiada en Orgosolo

Onze reisbegeleiders
De toeristische reisbegeleiders verlaten op reisdagen als eerste de camping. De technische reisbegeleiders verlaten als laatste de campings. Gebeurt er onderweg iets, dan kun je een beroep op hen doen. Vanzelfsprekend helpen de reisbegeleiders je graag bij problemen en geven zij meer informatie over de vakantiebestemming. Lees hier meer over onze reisbegeleiders. 

Aantal deelnemers
Minimaal 20 / maximaal 44 deelnemers

Verlengen
Het is niet mogelijk deze rondreis te verlengen.