Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-, 4-daagse stedentrip Mainz - Wijnstad aan de Rijn

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Mainz ligt fijn aan de Rijn en heeft vakwerkhuizen, wijnbars, een romaanse dom en het grootste glaskunstwerk ter wereld. Wissel de stedelijke cultuur af met wandeltochten door wijngebied Rijn-Hessen en bezoekjes aan prachtige burchten in de omgeving.
  • op loopafstand van het historische centrum en de Rijn
  • verblijf in een modern en hooggewaardeerd hotel inclusief ontbijtbuffet
  • maak dagelijks gebruik van de wellnessruimte

Jouw reis

Ontdek het grootste wijnbouwgebied van Duitsland vanuit de historische hoofdstad van Rijnland-Palts in het westen van Duitsland. 

Rondom de kathedraal in de sfeervolle Altstadt vind je de winkelstraten van de hoofdstad, zoals de Augustinerstrasse, waar de winkels, boetiekjes en wijnbars in de betoverende patriciërswoningen staan opgesteld. De gotische Sint-Stefanuskerk is vooral bekend wegens de moderne gebrandschilderde ramen van de Franse kunstenaar Marc Chagall.

Veruit de bekendste inwoner van Mainz is Johannes Gutenberg, de uitvinder van de moderne boekdrukkunst. De tentoonstellingen in het moderne en interactieve Gutenberg Museum zijn interessant genoeg om een paar uurtjes door te brengen.

Mainz is sinds jaar en dag een begrip voor tv-kijkend Duitsland. De tweede Duitse publieke televisieomroep, de ZDF, is hier gezeteld. In het omroepcentrum worden rondleidingen gegeven. 

De omgeving van Mainz biedt ook volop mogelijkheden, zoals het bekijken van prachtige plaatsjes aan de Rijn of verschillende burchten. 

In Rijn-Hessen, ook wel het Land van de Duizend Heuvels genoemd, maak je de mooiste wandelingen en fietstochten door wijngaarden en vakwerkdorpen. Of geef de benen rust en maak een ontspannen boottocht.  

Je verblijft in...
Je verblijft twee of drie nachten in het stijlvol ingerichte Me and All Hotel Mainz, gelegen op loopafstand van het centrum. Ontspannen kan in de mooie wellness en de fitness met prachtig uitzicht. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een gratis minibar, een zithoek, een flatscreen-tv en een bureau. 

Je verblijft hier op basis van logies en ontbijt.