Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Alternatieve routes naar Machu Picchu

Machu Picchu kun je op vele manieren bereiken. Natuurlijk via de Inca Trail, maar deze weliswaar spectaculaire trektocht is zo populair dat je misschien liever minder toeristische route kiest. Daarom drie alternatieven.

De Salkantay trip

Deze tocht wint de laatste jaren in rap tempo aan fans. Geen wonder, want je loopt door een adembenemend berglandschap met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de Salkantay, een piek van 6.271 hoogte. Je komt hoger dan bij de Inca Trail en de wegen zijn steiler. De route die de meeste reisbureaus aanbieden duurt vier dagen. Er is ook een zevendaagse variant, deze tocht volgt vanaf het dorpje Wayllabamba de route van de Inca Trail. Kosten: tussen de 300 en 500 euro.

The Weavers’ Way

Deze vierdaagse trip kronkelt door pittoreske dorpen in de provincie Urubamba. Je begint in Lares, geliefd om haar warme bronnen. Onderweg bezoek je Huacahuasi, Patacancha, en Ollantayambo. De tocht is minder zwaar dan de Inca en Salkantay trail maar onderschat de 4.450 meter hoge pas aan het begin niet. Vanuit Ollantayambo pak je de trein naar Aguas Calientes, het basiskamp van Machu Picchu. Kosten: tussen de 250 en 450 euro.

Met het openbaar vervoer

Wie het rustiger aan wil doen heeft het openbaar vervoer als alternatief. Vanuit Cusco gaan er treinen naar Machu Picchu maar die zijn duur en druk. Leuker en goedkoper is deze optie: met lokale bussen via Santá Maria naar Santa Teresa, daar een nachtje slapen en dan door naar de zogenoemde Hydroelectric Power Plant. Als je daar bent is het 25 minuten rijden (je kunt mee in een truck) of twee uur lopen naar Aguas Calientes. Kosten: minder dan 50 euro. 

Op vakantie naar Peru met de ANWB

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Peru met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij de ANWB. Benieuwd naar ons aanbod?

Zoek en boek

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.