Wie krijgt er een ANWB Verkeersplein?

Wie krijgt er een ANWB Verkeersplein?

Het is zover. De ANWB Verkeerspleinen worden feestelijk geopend van 21 september t/m 5 oktober. Wil je weten welke scholen gewonnen hebben? Houd deze website dan goed in de gaten!

Een ANWB Verkeersplein in iedere provincie

Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Daarom zijn we de actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein' gestart, waarbij een school per provincie kans maakte op een ANWB Verkeersplein. Bijna 300 scholen streden om een verkeersplein en er zijn bijna 100.000 stemmen uitgebracht. Nu is het tijd om de 12 winnende scholen bekend te maken. Van 21 september t/m 5 oktober worden de ANWB Verkeerspleinen op een feestelijke wijze geopend.

ANWB Verkeersplein

Het ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen van groep 1 t/m 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het ANWB Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. Daarnaast ontvangen de winnende scholen een lespakket en een licentie naar de leerlijn ANWB Verkeerseducatie. Zo halen ze op een leuke en leerzame manier alles uit het ANWB Verkeersplein en gaan de kinderen straks goed voorbereid op pad.

De feestelijke openingen

Tijdens de zomervakantie zijn de 13 schoolpleinen omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. Van 21 september t/m 5 oktober worden deze verkeerspleinen onthuld. Daarnaast ontvangen de winnende scholen een lespakket waarmee ze op een leuke en leerzame manier alles uit het ANWB Verkeersplein kunnen halen.

Tweede en derde prijs

De scholen die per provincie op de tweede plek zijn geëindigd, hebben een uitgebreid ANWB fietsparcourspakket met educatieprogramma ontvangen. Alle andere scholen hebben een ANWB tas ontvangen met o.a. stoepkrijt, verkeersborden en pionnen. Hiermee maken ze hun verkeerslessen nog leuker en educatiever.

De winnende scholen 2022

In de periode van 21 september t/m 5 oktober worden hier de gelukkige winnaars bekendgemaakt.

Winnaar Utrecht

Winnaar Utrecht

Basisschool Oud Zandbergen in Huis ter Heide
Winnaar Zuid-Holland

Winnaar Zuid-Holland

Basisschool Auris de Taaltuin in Alphen aan de Rijn
Winnaar Drenthe

Winnaar Drenthe

Basisschool Het Element in Hoogeveen
Winnaar Noord-Brabant

Winnaar Noord-Brabant

Basisschool Koninklijke Visio in Grave

Een ANWB Verkeersplein: van theorie naar praktijk

Met de ANWB Verkeerspleinen willen we de kennis over de verkeersregels en het verkeersinzicht van kinderen vergroten. Leerkrachten en leerlingen kunnen samen in de praktijk aan de slag gaan.

Winnaar Noord-Holland

Winnaar Noord-Holland

Basisschool De Meerpaal in Den Helder
Winnaar Overijssel

Winnaar Overijssel

Basisschool De Huve in Almelo
Winnaar Gelderland

Winnaar Gelderland

SBO De Vlinderboom in Bemmel
Winnaar Limburg

Winnaar Limburg

BSO Taalschool De Brink in Baexem

Campagnes afgelopen jaren

Met speciale campagnes heeft het ANWB Fonds afgelopen jaren in alle provincies projecten gesteund met een financiële bijdrage van maximaal € 10.000.

Keuze ANWB-medewerkers

Keuze ANWB-medewerkers

Basisschool De Vlieberg in Den Helder
Winnaar Friesland

Winnaar Friesland

CBS De Tarissing in Drogeham
Winnaar Zeeland

Winnaar Zeeland

Basisschool De Statie in Sas van Gent
Winnaar Flevoland

Winnaar Flevoland

PCB Het Kompas in Almere

Veelgestelde vragen

Komt er een vervolgactie en wat kun je doen aan de verkeersveiligheid als je niet hebt gewonnen? Bekijk de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar verkeerspleinen@anwb.nl